Emma Svensson uppger att områdespolisen inte ser något utbrett problem med "boffning" i dagsläget. Hon har heller inte fått några sådana signaler från elevhälsan eller skolan.
– Vi ser inga bekymmer i dagsläget, är det så att det förekommer så önskar jag i sådana fall att de personer som vet om det kontaktar polisen och tipsar, säger hon.
Men samtidigt menar hon att missbruk ändå kan finnas.
– Det förekommer alltid det ena och det andra i det dolda. Dom är påhittiga ungdomarna och det kan experimenteras på avskilda platser eller i hemmet utan att vi får kännedom om det.
Om man är orolig som förälder, vad ska man vara uppmärksam på?
– Det är om man hittar ovanligt mycket sprayflaskor hemma, på ungdomens rum eller i skolväskan. Nog kan man ha ett torrschampo i väskan, men börjar de ha flera flaskor i sprayform så ska man absolut vara uppmärksam, säger Emma Svensson.
Hon uppmanar föräldrar som är oroliga att kontakta elevhälsan eller områdespoliserna.
– Då kan vi hjälpa till och guida.
Inte heller Christoffer Backlund, rektor på Pitholmsskolan, ser några större problem med "boffning".
– Jag upplever inte att det är ett utbrett problem i dagsläget, det var mer för ett par år sedan. "Boffningen" har heller inte varit direkt kopplad till skolmiljön. I de fall vi uppmärksammade att det pågick (det går lite i vågor), så var det mer kvällar och helger.