– Nej, läget är oförändrat, men vi jobbar för att hitta en lösning, säger Leif Wikman, administrativ chef på kommunledningsförvaltningen.
Så det blir ingen "julklapp" i form av natthärbärge för den här utsatta gruppen?
– Möjligheten för det är liten i nuläget
Kommunstyrelsen avsatte tidigare 271 000 kronor för ändamålet. Det ska räcka till lokal, vaktrondering och drift.
De senaste två åren har Svenska kyrkan haft ansvaret för drift och personal. För det har Piteå församling fått drygt 100 000 i driftsbidrag, men det har inte räckt långt. Kyrkoherden Mats Björk sa för ett par veckor sedan att den summan inte täckt kostnaderna för fyra heltidsanställda under fyra månader. Kyrkan har helt enkelt tvingats skjuta till flera hundra tusen.
Nu vill kommunen ha ett natthärbärge utan personal. Något som Mats Björk inte tror är en bra lösning.
"Vi ser att det är viktigt med nattpersonal för tryggheten och vår erfarenhet är att det behövs" sa Björk till PT den 7 december.
Även från andra håll har ett obemannat härbärge kritiserats, men Leif Wikman vill inte ha någon synpunkt på det.
– Jag är tjänsteman och utgår bara från vad vi kan få för de pengar som politikerna avsatt för ändamålet.
Vad betyder det att kyrkan har hoppat av?
– Vi måste tänka annorlunda när det gäller driften. Vårt mål är att hitta en eller flera aktörer som kan tänka sig att ta ansvar. I nuläget har vi ingen lösning.
Men ska de jobba ideellt?
– Det vet jag inte. Jag vet inte ens om härbärget ska vara obemannat, men vi har som sagt de pengar vi har, säger Leif Wikman.
Kommunalrådet Helena Stenberg har varit tydlig med att kommunens insats ligger på en rimlig nivå. Den 7 december sa hon till PT att "Ett härbärge handlar varken om behandling eller bevakning. Det handlar om tak över huvudet på natten".
Något som partikamraten André Bengtsson inte alls är nöjd med. Han anser att det inte fungerar på ett bra sätt att ha ett natthärbärge utan personal.
"Om det ska vara medmänskligt och humant så måste det finnas personal där."
Trots att ingen lösning finns så har el, värme och vatten dragits igång i Blomska gården, som var natthärbärge för två år sedan. I fjol var härbärget i Strömgården.
– För Blomska gården har vi de tillstånd som behövs som bygglov och brandskydd. Där finns ett tiotal sovplatser. Blomska gården är inget förstahandsalternativ, men fungerar, säger Leif Wikman.
Men den avgörande frågan om vem som ska ta ansvar för i vart fall in- och utsläpp kvarstår.