Ica Kvantum bygger om mejeriavdelningen

En ny mejeriavdelning håller på att ta form på Ica Kvantum, som nu samlar alla frukostvaror i ett så kallat frukostrum.
– Vi ger mejeriet mer plats i butiken, säger Daniel Stenmark, Ica-handlare.

Marvin Janson, mejeriansvarig, är tacksam över att investeringen kommer till stånd. "Det behövs, arbetet kommer att bli mycket lättare. Personalen behöver inte titta på datum lika mycket", säger han.

Marvin Janson, mejeriansvarig, är tacksam över att investeringen kommer till stånd. "Det behövs, arbetet kommer att bli mycket lättare. Personalen behöver inte titta på datum lika mycket", säger han.

Foto: Catrin Renlund

Piteå2025-02-06 20:00

För en dryg vecka sedan började saker hända i stans Ica kvantum-butik. Varor flyttades, väggar revs och en stor glasbyggnad började ta form vid mejeriavdelningen.

undefined
Lise-Lotte Lindblom tror att det nya frukostrummet blir ett lyft för butiken.

Daniel Stenmark berättar att det var dags att förnya avdelningen.

– Vi gör en stor investering för 1,5–2 miljoner i mejeriet som vi påbörjade redan före jul. Snart firar vi 20 år och det här blir den sista delen som åker ut sedan vi byggde 2005.

undefined
"Det vi bygger nu blir som ett akvarium och vi kan fylla på bakifrån, det blir luftigare och lättare att komma åt", säger Daniel Stenmark, Ica-handlare.

Han berättar att allt annat i butiken är bytt och omgjort som exempelvis hyllor, belysning, kyldiskar, frysar, kassan, förbutiken. Vissa delar var slut och det händer mycket med tekniken på 20 år.

– Gamla kyldiskar kostar mycket att underhålla och reparera och det här kommer att innebära en stor energibesparing också. Det känns jätteroligt.

undefined
"Det kommer att bli smidigt och lätt att hitta", tror Robin Hansson.

Glasbyggnaden ska bli ett så kallat frukostrum och ge mejeriet mer plats i butiken. Alla mejeriprodukter och flingor och gryner ska inrymmas i rummet så att de ska bli lättare att hitta för kunderna.

– Det blir bra med mejerikylar som har dörrar. Det vi bygger nu blir som ett akvarium och vi kan fylla på bakifrån, det blir luftigare och lättare att komma åt, säger Daniel Stenmark.

undefined
Kristina Roslin tycker att det är rörigt i butiken men tror att det blir bra i slutändan. "Det gäller att hålla ögonen öppna för att hitta var allt är."

Under ombyggnationen är det rörigt i butiken och mejeriavdelningen har ett begränsat utbud.

– Vi har behållit storsäljarna i alla kategorier, men har inte fullt sortiment när det gäller bland annat småmål och laktosfritt. Men nästa vecka ska kylarna igång. Det är klart att det är lite rörigt nu när kunderna vet var varorna varit men inte var de är nu. Det är stökigt ett tag men det är snart över och vecka åtta ska det vara helt färdigt.

undefined
Sam Rihawi har fått hundratals frågor om var varor är den senaste veckan. "Kryddorna har varit svåra att hitta bortanför chipsen, nu ska det bli lättare", säger han.

Har ni fler förändringar på gång?

– Jag har alltid stora planer och visioner, men jag brukar lansera dem när de är på väg att bli färdigställda. Jag står ju aldrig still, det har jag inte i mig. Jag brukar säga: det finns bara utveckling eller avveckling, säger Daniel Stenmark.

undefined
Ica Kvantum bygger ett så kallat frukostrum som ska ge mejeriprodukterna mer plats i butiken.

Kristina Roslin letar bland det laktosfria utbudet och har svårt att hitta rätt yoghurt.

– Det gäller att hålla ögonen öppna för att hitta var allt är. Det blir nog bra i slutändan, säger hon.

undefined
Allt ska vara klart vecka åtta.

Lise-Lotte Lindblom ser sig omkring men har trots stöket bara positivt att säga.

– Vilken snygg inredning! Det kommer att bli fantastiskt fint, ett lyft, man måste förnya.

undefined
Dryckerna har flyttats till den plats där kryddor och dressingar tidigare varit.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!