Höstmat - Vegopytt på rotfrukter

Hösten är här, det kan inte ens den naive sommardrömmaren förneka. Beklaga dock inte avsaknaden av dagsljus och värme, utan gläds istället till guldkornen hösten för med sig. Vi är just nu inne i rotfrukternas årstid och det vore nästan ett brott att inte utnyttja detta. Här nedan hittar ni ett tips på en maträtt som förhoppningsvis kan ge er lite inspiration när ni ska ta er an rotfrukterna. Prova er fram och låt endast fantasin sätta gränser för matlagning i höstmörkret.

Foto: Gustaf Nilsson

Piteå2008-09-26 06:00
Vegetarisk Pytt i Panna
300 g sojabitar eller
Quornbitar
1 kg mandelpotatis
2 st stora morötter
1 st palsternacka
2 st äpplen
1 st lök
salt & peppar
curry

Gör så här:

Skär potatisen, palsternackan och morötterna i mindre bitar, gärna små kuber. Stek i olja och smör tills potatisen börjat få färg. Skär äpplena i mindre bitar, hacka löken och sätt ner allt i pannan. Tillsätt även qournbitarna. Stek tills allt fått en gyllenbrun färg, avsluta med att krydda med lite curry, salt och peppar. Servera tillsammans med ett stekt ägg, inlagda rödbetor och lite sallad.
Smaklig måltid!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om