Hollywoodfrun släpper barnbok

Hollywoodfrun Åsa Vesterlund släpper en barnbok. "Sigfrid goes to Hollywood" ska översättas till svenska och kommer att ges ut i augusti.– Det här känns jättekul, säger Åsa Vesterlund.

Åsa Vesterlund pratar öppet om sin botox i Svenska Hollywoodfruar. ”Det är mycket snack om mina läppar. Har du väl fått en stämpel så sitter den kvar, men vill dom fortsätta trampa i läppträsket så varsågod”.

Åsa Vesterlund pratar öppet om sin botox i Svenska Hollywoodfruar. ”Det är mycket snack om mina läppar. Har du väl fått en stämpel så sitter den kvar, men vill dom fortsätta trampa i läppträsket så varsågod”.

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2015-05-25 16:40

Säsong två av Svenska Hollywoodfruar har nyligen avslutats och Hollywoodfrun Åsa Vesterlund är hemma i Piteå på besök. När PT träffar henne berättar hon om sina nya projekt.

2011 släppte hon boken "Happy go lucky – kan jag så kan du" och nu har hon tillsammans med sin exman, Darrin Frye, skrivit en barnbok. "Sigfrid goes to Hollywood" är skriven på engelska och Åsa Vesterlund ska själv översätta en svensk version.

– Vi har precis skrivit klart boken och en konstnär ska illustrera bilderna. Det känns jätteroligt att vi har gjort det här tillsammans, berättar hon.

För de som har sett tv-serien har säkert också sett hunden Sigfrid som exmakarna har tillsammans och det är alltså Sigfrid som är bokens huvudrollsinnehavare. Boken är skriven utifrån hundens perspektiv och tanken är att barnen ska känna igen sig i hur Sigfrid reagerar på olika händelser och får lära sig olika saker.

– Det kan vara hur ivriga barn ska lära sig att stå i kö, lära sig att ha tålamod eller om något barn med tandläkarskräck läser om Sigfrid som också får gå till tandläkaren kanske tänker att jo, men då kan jag också göra det.

Boken om Sigfrid har vuxit fram under en längre tid och då ex-paret inte har några barn tillsammans har hundarna varit en stor del i deras liv.

– Hundarna är som våra barn, berättar hon.

Förebild

Hon tycker att säsong två av programmet har varit bättre än den första och hon är nöjd med sin medverkan även om det kan klippas rejält i vissa scener.

– Men är du med i leken så får du leken tåla. Sedan är det så att jag är hellre ärlig och så får jag ånga mig i i efterhand och säga förlåt i sådana fall. Alla gör vi misstag, resonerar hon.

Det är många unga tjejer som följer programmet och hon vill vara en bra förebild för dem. Därför har hon tänkt sig för lite extra.

– I första säsongen var jag med hot and crazy, det var inte fel. Jag tycker om att skämta, men i andra säsongen är jag mer städad, säger hon.

Samtidigt förklarar hon att hennes röda tråd är att vara sig själv, vilket det har varit från allra första början.

– Det här är en hård business, ena sekunden är du inne och den andra inte. Om jag bara skulle ha varit med i en säsong vill jag känna att det har varit 100 procent jag.

Om sin väg

På onsdag ska hon föreläsa för elever på Strömbackaskolan. Hon kommer att berätta om sin egen väg från Piteå till USA och hon vill inspirera unga tjejer att vara sig själva.

– Våga säg vad du tycker och tänker, våga säg nej och försök att inte bli så påverkad av vad alla andra tycker. Våga chansa och ta hand om dina riktiga vänner, det är de som spelar roll. Kan jag sporra en tjej att följa sin dröm då har jag lyckats, säger hon.

I programmet pratar hon öppet om sin botox och hon förstår att tv-serien målar upp en bild av henne som utseendefixerad och att det i stället kan ge fel signaler till unga tjejer.

– Men jag anser inte att unga tjejer ska ta botox, de behöver inte. Jag själv gjorde det inte förrän jag var 35 år, men sedan är det faktiskt upp till var och en.

Om det blir någon ytterligare säsong av fruarna är hemligt, men hon har ett nytt projekt på gång med TV3. Vad det handlar om får hon inte avslöja, men om allting går i lås får vi se henne i tv-rutan igen i höst.

– Det jag kan säga är att det är samma genre som Svenska Hollywoodfruar, säger hon hemlighetsfullt.

Åsa Vesterlund

Född: 1974. Uppvuxen i Hortlax.

Bor: Hollywood och Florida

Familj: Åsa Vesterlund och plastikkirurgen Darrin Frye har skilt sig men de lever och arbetar fortfarande ihop, de har tre hundar tillsammans och hemma i Piteå har hon sin mamma, pappa och syster.

Aktuell: Säsong två av Svenska Hollywoodfruar har precis avslutats. I sommar släpper hon sin första barnbok och ett nytt hemligt projekt är på gång tillsammans med TV3.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om