Produktionen började redan förra veckan med en dag i musteriet, men intresset blev så stort att de fick köra ytterligare en dag. Nu är de i gång för fullt och den här veckan och nästa ser det ut att bli fyra dagars produktion.
– Men sen kanske vi kan gå ner till två dagar, säger Annica Nyberg, ägare till Annicas handelsträdgård.
I växthuset står många papperspåsar med äpplen som ska bli äppelmust. Av 90–100 kilo äpplen blir det ungefär 50 liter färdig äppelmust. Det blir många lyft på en dag i äppelmusteriet.
– Det tar lite på kroppen, säger hon.
Annica Nyberg startade äppelmusteriet 2018 och är nu inne på sin sjätte säsong. Intresset ökar och hon tar emot äpplen från hela Norrbotten.
Hon tycker att det ser ut att vara ett bra äppelår.
– Förra året var som ett rekordår, men det känns som att det är mycket i år också. Ändå har vintern varit jättetuff, särskilt för äppelträd, säger hon.
Beroende på vilken sorts äpple som används blir resultatet olika.
– Saftiga och krispiga äpplen är jättebra att göra must på men vi mustar alla äpplen, säger Annica Nyberg.
Just nu är det de tidiga sorterna som kommer in, men nästa vecka är det dags för höstäpplen.
Annica Nyberg tycker att man ska ta tillvara på mat.
– Innan jag började i den här branschen för 26 år sedan så var jag kock och jag tycker att det växer så mycket mat i våra trädgårdar, använd det, säger hon.