Trots att Sverige är på god väg att bli ett kontantlöst samhälle där vi hellre betalar med kort eller swishar våra pengar torde ingen ha undgått att vi har fått nya sedlar och mynt.
Bytet påbörjades hösten 2015, och vid det här laget har samtliga nya sedlar och mynt släppts av Riksbanken.
I fjol somras blev de gamla 20-, 50- och 1 000-kronorssedlarna ogiltiga i handeln, och den 30 juni har de gamla 100- och 500-kronorssedlarna gjort sitt, liksom enkronor och femkronor. (Även de gamla tvåkronorna slutar att gälla, men de är betydligt mer sällsynta). 10-kronan är det enda mynt som blir kvar.
Och det är just mynten som Riksbanken nu går ut och efterlyser. Med bara tre månader kvar finns det fortfarande gamla mynt ute till ett värde av 2 miljarder. Utslaget är det 500 kronor på hushåll, således inte direkt småpengar.
Barnens spargrisar, fickor och bilar är ställen där bortglömda mynt kan finnas. Ett annat exempel är föreningslivet, där det ofta förekommer kontantkassor med mycket mynt.
Enklaste sättet att göras sig av med de gamla mynten är att handla upp dem, och Riksbanken rekommenderar att man börjar omgående och inte väntar till sista veckan.
– Det kan uppstå köer, och butikerna kan ha svårt att hantera stora mängder mynt på en och samma gång, säger Ann-Leena Mikiver, kommunikationschef på Riksbanken.
Både butiker och banker har redan vissa begränsningar, så har du mycket mynt hemma är det en god idé att börja pytsa ut dem redan nu.