Högsta domstolen konstaterar att det inte finns några skäl att meddela prövningstillstånd. För att det ska ske ska ärendet vara av vikt för den allmänna rättstillämpningen, eller så ska det finnas synnerliga skäl.
Hovrätten fastställde i januari i år att mannen skulle dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, vilket var exakt detsamma som tingsrätten kommit fram till i november ifjol. Mannen dömdes mot sitt nekande och fick genomgå rättspsykiatrisk undersökning innan tingsdomen meddelades. I överklagandet till hovrätten yrkade han på frikännande eller i vart fall fängelse istället för rättpsykiatrisk vård.
Mannen är tidigare dömd för sexuellt ofredande och hovrätten bedömde återfallsrisken som hög, därför dömde hovrätten liksom tingsrätten till särskild utskrivningsprövning.
Under tingsförhandlingarna vittnade totalt elva kvinnor om hur mannens hänsynslösa beteende skapat otrygghet och rädsla. Historierna var ganska lika, det handlade om fönstertittande, ovälkomna samtal, sms, bilder och filmsnuttar där han onanerat. I ett fall ringde han 14 samtal till en och samma kvinna under en dryg timma.
En del kvinnor var mer utsatta än andra. Värst drabbad var en kvinna i 50-årsåldern som bland annat fått videor med samlag. Till henne ska 53-åringen betala 40 000 kronor i skadestånd.
Mannen sitter fortfarande häktad i väntan på att domen vinner laga kraft.