Här testar "gympatvillingarna" Stadsberget

Vad gör två norska tioåriga gymnasttvillingar när de besöker Piteå? Jo, de visar upp sina konster på Piteås nya samlingspunkt Stadsberget och låter pappa fota. Sen postar de bilden på sitt instagramkonto som har nästan 3000 följare.

Turntvillingenes Instagrambild från Stadsberget.

Turntvillingenes Instagrambild från Stadsberget.

Foto: Per Olov Berg

PITEÅ2015-07-13 14:22

Tvillingarna Malin och Maria Saura Berg från Tromsö har semester på Pite havsbad med familjen i veckan. När Piteå Tidningen träffar dem har de just firat tioårsdagen på Skeppet och sedan tränat lite i träningsrummet på hotellet. Pappa Per Olov Berg filmade en del av träningspasset där de rör sig helt koordinerat med varandra. Videon finns nu på barnens Instagramkonto tillsammans med en bild från när de står på händer i Stadsbergets trätrappa häromdagen. Hemma i Tromsö är barnen aktiva i Tromsögymnasterna och lite utav lokalkändisar. Det började med att de la upp en video på när de tränar gymnastik på Youtube. Barnen är duktiga och det imponerar nog extra att de är så lika när de gör exakt samma rörelser. Videon gav genklang.

Med på TV

Först fick Malin och Maria vara med i lokaltidningen, sedan i två olika tv-program.

– De har bland annat varit med i direktsändning och lärt programledaren gymnastik, säger pappa Per Olov Berg.

På instagramkontot där de visar sina talanger i olika vackra miljöer kallar de sig "turntvillingene", eftersom turn betyder gymnastik på norska. De startade kontot för fyra månader sedan och har nu nästan 3000 följare. Bilden från Stadsberget, som de tog när de besökte Piteå häromdagen, gillades raskt av över 400 personer.

– Det är roligt att ha ett instagramkonto. Vi gillar att få frågor från dem som följer oss, säger Malin Saura Berg.

– Vi var lite överraskade det blev så många följare. Men det ser ut som att det är en hel del intresse för den här typen av bilder och videos, säger Per Olov Berg.

Tävling

Barnen har ännu inte börjat tävla så mycket men nu när de har fyllt tio år lär det bli desto mer tävling.

Är det någon av er som tycker mer om gymnastik än den andra?

– Nej, vi är lika engagerade, säger Malin Saura Berg.

Vad tycker ni om Pite Havsbad?

– Vi har varit här tre gånger, det är jätteroligt här, säger Malin Saura Berg.

– En av de första videos vi la ut på Instagram var en film som vi tog på stranden här på havsbadet förra året, säger Maria Saura Berg.

0911-64500

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om