Han säljer mat från hela världen till Piteåborna

Mitt på gågatan har Piteborna möjlighet att handla mat och grönsaker från hela världen. "Det blev ett spontanköp", säger Sammy Pergament, Piteå, som bland annat shoppar friterade äggplantor, stora russin och fylld zucchini.

För drygt fem år sedan kom 23-åriga Udday Alaziz till Piteå från Syrien. Nu har han öppnat sin butik längs gågatan och bland kunderna finns Sammy Pergament och Frida Johansson med barnen Essy, fyra år och Thias, två år.

För drygt fem år sedan kom 23-åriga Udday Alaziz till Piteå från Syrien. Nu har han öppnat sin butik längs gågatan och bland kunderna finns Sammy Pergament och Frida Johansson med barnen Essy, fyra år och Thias, två år.

Foto: Laila Bäckström

Piteå2022-01-24 14:00

När PT var på besök var det gott om kunder i butiken.

Sammy Pergament, Blåsmark, var på plats med sambon Frida Johansson och barnen Essy, fyra år och Thias, två år, tyckte det var roligt att Piteå fått en centralt belägen butik med spännande mat från hela världen.

– Nu ska vi hem och "spica till" maten lite!

undefined
Frukten och grönsakerna är populära och går fort åt när de kommer in i början av veckan.

För drygt ett år sedan startade Udday Alaziz butiken "Världens livs" på Källbogatan. Sedan den 29 december finns man nu i Gardingalleriets gamla lokaler mitt på gågatan. Samtidigt har man också bytt namn till "Världens mat". 

– Det kändes som ett bra steg, säger Udday Alaziz som själv jobbar mycket och tycker om att ha kontroll, men han har också tre anställda.

undefined
Udday Alaziz har investerat i nya kylar och frysar. Här finns spännande mat från hela världen.

Här finns i dag varor från ungefär 20 länder, hela Asien och arabvärlden, men också från Europa. Udday Alaziz är också varugrossist för flera butiker i Piteå. 

Nyheter är lösviktsgodis, mjukglass och vanlig glass och tobak. Planer finns också på att sälja snabbmat med grönsaker och kyckling samt fika och även på sikt bli ombud för Postnord.

– Det är mycket nytt på gång, jag hoppas att jag kan utveckla verksamheten ännu mer här, säger Udday Alaziz som investerat i större kyldiskar och har planer på ett större kylrum för frukt och grönt.

Man satsar på kvällsöppet alla dagar i veckan.

– Vi har också parkering och ingång från baksidan, man ringer på en klocka och så kommer vi och öppnar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!