Hållbar inredning är deras passion

Moa Lundqvist och Sanna Eriksson älskar inredning, framför allt hållbar sådan. Återbruk och kvalitet går sida vid sida i alla deras projekt, som här hos Oh my i Piteå. Och trevligt ska det vara!

Sanna Eriksson och Moa Lundqvist har lyckats förena ett modernt utseende med återbruk och hållbarhet i sin inredning hos Oh my.

Sanna Eriksson och Moa Lundqvist har lyckats förena ett modernt utseende med återbruk och hållbarhet i sin inredning hos Oh my.

Foto: Jens Ökvist/Frilans

Piteå2022-06-03 09:00
undefined
Att må bra och trivas på jobbet driver kreativitet och produktivitet. Det är inte minst Sanna Eriksson och Moa Lundqvist själva ett levande bevis för.

Trevligt är nämligen ett av ledorden för verksamheten i Formationen Inredningsstudio, som deras företag heter.

– Vi är helt säkra på att de som mår bra och trivs på sin arbetsplats blir gladare, mer kreativa och jobbar bättre, därför är det så viktigt att arbetsmiljön fungerar, säger Moa Lundqvist, som äger Formationen med Sanna Eriksson.

De drev tidigare varsin enskild firma och började jobba tillsammans vid årsskiftet 2017–2018, men aktiebolaget bildades först för ett år sedan. 

undefined
Hållbart är ledordet när Formationen inreder. "Alla måste tänka hållbart numera och många gör det", säger Sanna Eriksson.

– Det var mitt under pandemin men det har gått bra, det har bara varit att anpassa sig efter vad som gällt just då (restriktioner och andra förhållanden) i varje jobb, säger Sanna Eriksson.

För jobben har trillat in, pandemin till trots. Det är nästan så att de själva blir lite förvånade då de får frågan om vad de gjort under året.

– Ja, få se nu, vi har gjort PNF-kontoret på Furunäset, Pirevas fikarum, kontorslokalerna åt Oh my, ett Wibax-event – miljön runt deras release för en ny ellastbil – dekor i flera gallerior ...

Där hejdar reportern dem och menar att det räcker. Man kan kort konstatera att de inte lider brist på uppdrag.

undefined
Det blev en "perfekt match" när Moa Lundqvist och Sanna Eriksson möttes. Båda har en bakgrund med både inredning och eventdesign i sina enskilda firmor och stortrivs nu med att jobba ihop.

– Vi börjar alltid ett jobb med en inventering; vilka funktioner vill kunden ha, vad kan användas på nytt – målas eller lackas om, få ny klädsel och så vidare – sen börjar vi söka på andrahandsmarknaden. Hittar vi inget där, kan det bli nytt men då är det kvalitet som gäller. Det ska helt enkelt hålla länge, berättar Moa Lundqvist.

undefined
Färg och form. Och färg, färg, färg... Matchning är rätt viktigt när Formationen inreder.

Hon fortsätter med att berätta att duon alltid brukar börja med att hälsa på och "hänga" lite med kunderna i lokalen för att känna in miljön, varpå Sanna Eriksson fyller i:

– Där var PNF lite extra kul, eftersom vi fick rota runt i gamla förråd och källare och använda vad vi ville. Vi hittade bland annat en gammal medicinvagn som vi restaurerat och som nu är vattenstation i en konferenslokal.

undefined
Sanna Eriksson och Moa Lundqvist har lyckats förena ett modernt utseende med återbruk och hållbarhet i sin inredning hos Oh my.

Men åter till Oh My:s nya kontorslokaler, där vi träffats för intervjun.

– Här har det mycket handlat om funktion och att det skulle kännas som de är, kreativt och lekfullt liksom. Sen är de ju inte exakt lika personligheter så alla mötesrum har fått olika färgteman, alla gillar ju till exempel inte knallblått som nån annan går igång på, säger Moa Lundqvist.

undefined
Telefonrummen har inredning med färgtema. Här pratar Johanna Brändström med en kund i det rosa rummet.

– Och alla telefonbås har också egna färgteman. Det är mycket färg, men ändå lugnt och skönt, säger Sanna Eriksson.

I entrén hänger en rolig detalj, som väl speglar företagets profil – en ljussatt rund skylt a la takkrona med Oh my-loggan, samtidigt som barstolarna har en lång historik, det är Skolverkets gamla akustikstolar som man hittade via nätet.

undefined
Barstolarna i Oh My:s entré hittades på nätet. Det är Skolverkets gamla ackustikstolar, dock okänt var de använts tidigare.

– Och golvet är återvunnen plast som vävts, företaget gjorde det först bara till husvagnsförtält men har insett att marknaden är så mycket större än så.

Längre in i lokalerna finns en originaltrappa, som höjts för att klara dagens säkerhetskrav och där träet restaurerats till en len ledstång.

undefined
Den fantastiska originaltrappan har renoverats till oigenkännlighet. Arbetet gjordes för övrigt av sonsonen till orginaltillverkaren.

– Det är Wiklunds ledstångssnickeri som gjort den – och tänk att han som renoverade den, fick gjuta nytt liv i något som hans farfar gjort. Det är så coolt, han skrapade lite i träet och sa "mahogny, helt klart", minns Eriksson.

Snart flyttar de sitt företag till nya lokaler i Pensionatet, där de räknar med kreativt samarbete med flera av hyresgästerna.    

Formationen

Företaget drivs av Moa Lundqvist och Sanna Eriksson, som tidigare sysslat med inredning och eventdesign i varsitt företag.

Musiken förde in Lundqvist i eventvärlden som projektledare. Sanna Eriksson har utöver projektledning även läst möbelrenovering i Älvsbyn.

Företaget har i dag en adress i Luleå, Erikssons privata, men flyttar inom kort in i utbyggda Pensionatet.

De drivs av lust och passion – och det ska vara trevligt. En annan devis är "Återbruk är inte alltid billigare, men det är hållbart".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!