– Det är jätteroligt att få vara med i finalen i år igen, det känns jättekul. Jag är inte nervös som förra året.
Hur gick det då?
– Det gick bra i uttagningen men det gick dåligt i finalen, jag hade inte tränat så mycket på de praktiska momenten som kan dyka upp men som jag framförallt kommer att träna in i år.
Vad för moment kan det vara?
– Det vanligaste man gör är att dekantera vin. Sedan finns det ett moment med en mat- och dryckkombination där man utifrån en vinlista inom en tidsbegränsning ska rekommendera mat som passar vinet med vissa regler och förutsättningar.
Vad krävs för att vinna tävlingen tror du?
– Det krävs att man är otroligt säker på scenen, att man inte är nervös, att man utnyttjar tiden man får och att man är väldigt påläst inom sina områden.
Är du förberedd?
– Jag behöver bli mer förberedd men jag ska träna på det som jag inte är stark i, framförallt mat- och dryck i kombination. Jag måste lära mig lokala maträtter, årgångar och producenter.
Du studerar på Restaurang & Hotellhögskolan i Grythyttan, hur kommer sig att du valde branschen?
– Ja, jag läser en treårig sommeliererutbildning och jag har ett år kvar. Jag hade inte tänkt det från början men det var mest på grund av min passion för vin som jag valde utbildningen. När jag var 18 år började jag att hålla på med vin.