Han har sett en tydlig hamstring, och därför har han bunkrat upp med traditionella lampor.
- Vi har ett bra lager som vi hoppas ska räcka i alla fall över årsskiftet, säger Bo Bergman, som också tagit hem lågenergilampor för att serva de kunder som nu vill ha det.
Bakgrunden till detta är att EU bestämt att alla matta kvicksilverlampor och alla glödlampor från 100 Watt och uppåt ska ersättas med lågenergilampor.
Tappar värme
Bo och Monica Bergman ifrågasätter nyttan med det.
- Vanliga glödlampor ger ifrån sig viss värme och nu vill vi tända lamporna under hösten. Det som händer när vi tar bort de gamla lamporna är att vi får skruva upp värmelementen i stället, säger Bo Bergman.
Monica Bergman är starkt kritisk till EU- beslutet.
- De som tagit det är inte kompetenta. En motivering att ta bort alla matta lampor är att de ger sämre ljus, men det är en sanning med modifikation.
Den som exempelvis sätter en klar glödlampa i en glasplafond (armatur) får obehagliga skuggor som effekt av det.
- En matt lampa ger inga skuggor, säger Monica Bergman, som menar att denna förändring inte gynnar naturen.
Bergmans El:s ägare säger att även om utbudet av lågenergilampor är begränsat så finns de och foten på dem passar de armaturer som tidigare haft vanliga glödlampor.
- Ett problem som kan uppstå när man sätter skärmen på en lågenergilampa är att det blir högt, lågenergilamporna är lite högre, men nu börjar det komma mer anpassade lågenergilampor, säger Bo Bergman.
Han och Monica Bergman pekar på att ska man nu köpa en lågenergilampa bör den vara tillverkad i Europa.
Lågprislampor från Kina och andra delar av Asien ska undvikas.