Glitterbutiken i Småstaden stänger

Glitter i Småstaden läggs ner och tre anställda plus extrapersonal berörs när butikskontraktet löper ut sista juni. Lokalen kan komma att stå tom ett tag, men det finns nya verksamhetsplaner, enligt fastighetsägaren.

Glitter har funnits i Piteå sedan 2004 men kommer att läggas ner. Butikskontraktet löper ut sista juni.

Glitter har funnits i Piteå sedan 2004 men kommer att läggas ner. Butikskontraktet löper ut sista juni.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2014-04-22 21:20

Glitter lägger ner sin butik i Småstaden.

– Ja jag kan bekräfta det, dessvärre så lägger vi ner vår butik i slutet av juni. Fram till dess har vi öppet precis som vanligt, säger Helena Wahlsten, Sverigechef Glitter.

Glitter har 75 butiker runt om i Sverige.

"Dessvärre"

– Vi ser hela tiden över våra enheter, vår prestation, omsättning, hyresnivå, vårt läge på butiken och samarbete med fastighetsägare. När vi väger samman det och gör vår bedömning av vår butik i Piteå så har vi dessvärre tvingats ta det här beslutet, säger Helena Wahlsten.

Hon vill inte säga att det är bristande lönsamhet som ligger bakom beslutet.

– Men hade lönsamheten varit hög tror jag inte att beslutet hade varit det här, säger hon och påpekar att det är flera olika orsaker som spelar in i beslutet såsom hyresnivå, butikens läge och försäljningsnivå.

Planer för lokal

Lokalen kan komma att stå tom ett tag, men enligt Christina Skoog, vd för Skoogs fastigheter AB, finns det redan nya planer för lokalen.

– Men det är inget jag kan delge här och nu, säger hon.

Tre anställda berörs

Glitter har funnits i Piteå sedan 2004 och det är tre anställda samt extrapersonal som berörs av nedläggningen.

– Vi tycker att det är tråkigt, framförallt så drabbar det ju våra medarbetare som är anställda i den här butiken, det tycker vi är jättetråkigt, säger Helena Wahlsten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om