Det kan låta mycket men är ändå en minskning jämfört med 2006 då 1 711 så kallade viltolyckor inträffade i länet om renarna räknas in.
Likaså minskade antalet renpåkörningar kraftigt under samma tidsperiod. Från 1 146 till 966.
Det enda som ökar i statistiken är påkörningarna av rådjur. Förra året rapporterades 196 kollisioner. Det var 64 fler än året dessförinnan.
Statistiken visar också att olycksrisken är betydligt större under den mörka årstiden. Flest älgkollisioner inträffade under november, december, januari och februari (se faktaruta).
En stor del av kollisionerna med rådjuren rapporterades i april och september.
Det finns också anledning att vara extra uppmärksam på renar i augusti månad då många olyckor sker.
Vid en viltolycka ska i första hand skadade personer omhändertas och övriga trafikanter varnas med varningstriangel. Dessutom måste olycksplatsen markeras. Speciella markeringsremsor kan hämtas på Bilprovningens stationer och innehåller värdefull kontaktinformation om olyckan är framme. Saknas markeringsremsa kan olycksplatsen märkas ut med exempelvis en plastpåse. Föraren är även skyldig att snarast anmäla olyckan till Polisen och lämna en tydlig vägbeskrivning till olycksplatsen.
I Nationella Viltolycksrådet ingår Rikspolisstyrelsen, Vägverket, Svenska Jägareförbundet, Jägarnas Riksförbund, Naturvårdsverket, Bilprovningen, SOS Alarm, NTF, Lantbrukarnas Riksförbund, Skogsstyrelsen, Banverket och Älgskadefondsföreningen.