Fullsatt vid Öppen jul

Julbordet var uppdukat till bredden och många hade letat sig till Länkarnas Öppna jul.– Många har varit här i tid. De var nog oroliga att de inte skulle få plats, säger Johan Lindbäck, medlem i Länkarna.

Gunnar Gran såg särskilt fram emot prinskorven och sillsalladen. Bredvid sitter Ingrid Wallon som njuter av sin jultallrik.

Gunnar Gran såg särskilt fram emot prinskorven och sillsalladen. Bredvid sitter Ingrid Wallon som njuter av sin jultallrik.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2014-12-24 17:29

86 platser finns det plats att duka för och sedan är det fullt i salen i EFS-kyrkan på Malmgatan.

– Om det kommer mer folk än så får de byta av eftersom, säger Johan Lindbäck.

Han är glad att det kommer så många.

– Alla är välkomna och tanken är att vi ska nå ut till så många som möjligt för att de ska slippa sitta ensamma i jul, förklarar han.

Mycket av allt

När PT var på plats vid 16-tiden på julaftonen satt det gäster vid alla bord och alla var redo att ta del av julmaten och gemenskapen. Margot Berglund chefade i köket och höll på att avsluta det sista innan det är dags att bjuda av maten.

­– Det finns mycket av allting och det är mer än ett traditionellt julbord, säger hon.

Några nyheter på julbordet var svartrökt kronhjort och ankbröst.

Gott med sillsallad

Alla har vi våra favoriter på julbordet. Gunnar Gran har besökt arrangemanget i flera år och han har längtat till julbordet. Hans favoriter är prinskorv och sillsallad och det fanns det gott om.

Julskinkan är traditionell och god men sillsalladen slår lite högre, tycker Helga Andersson.

– Jag äter hellre sillsalladen än skinkan, säger hon.

– Potatisen är inte dum den heller, säger Sixten Wallon.

Öppen jul ordnas i dagarna tre med avslut på annandagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om