Full fart i backen

Äntligen är skidbacken öppen. Det tyckte ungdomarna som passade på att besöka Vallsbergets smygpremiär på tisdagskvällen.

Isak Enberg, 13 år, Kristoffer Westman, 12 år, Kasper Eriksson, 14 år, Erik Hedman, 15 år och Adrian Öhlund, 14 år, alla från Piteå, stortrivdes i backen under kvällen.

Isak Enberg, 13 år, Kristoffer Westman, 12 år, Kasper Eriksson, 14 år, Erik Hedman, 15 år och Adrian Öhlund, 14 år, alla från Piteå, stortrivdes i backen under kvällen.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2014-12-23 23:03

Snökanonerna går för fullt och på tisdagskvällen hölls smygpremiär. Snömängden var tillräcklig för att öppna upp familjebacken, till skid- och snowboardentusiasternas glädje.

– Vi har omkring 100 personer här i kväll och det känns jättekul. Det är en bra kväll och ungdomarna är på hugget, säger Tomas Lindbäck, som driver anläggningen.

På gång

Han har vädret på sin sida för att kunna producera snö och om vädret håller i sig är det inte långt borta innan alla tre nedfarter öppnas.

Sedan tisdagsmorgonen har åkare från Piteå extrem sport byggt upp en funpark i familjebacken och det lockade många.

– Vi har längtat sedan i somras efter det här, säger Wilma Dahl, från Svensbyn.

Hon åkte tillsammans med sin syster Anna och kompisen Fanny Sandström, från Roknäs. De kommer att tillbringa många timmar i backen i vinter.

– Det är så roligt, säger de.

Började tidigt

I backen den här kvällen var också 4-årige Elton Simons, från Piteå. Han har åkt snowboard sedan han var två år och åkte tillsammans med sin pappa Andreas när PT var på plats.

– Det roligaste är att hoppa, säger Elton Simons.

På juldagen

Den riktiga skidpremiären blir på juldagen. Väderleksprognosen visar att det kan bli kallt väder, men oavsett väder kommer backen att vara öppen, lovar Tomas Lindbäck.

– Jag tror att det här kommer att bli en bra säsong, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om