I Soo Shim Piteås nya och fräsha lokaler tränar Larice två gånger i veckan, utöver det åker hon även till huvudklubben i Skellefteå tre gånger i veckan.
– De har över 600 medlemmar i Skellefteå, där är takewondon den största sporten - till och med större än hockey, säger Larice.
Efter att ha testat på sporten på en idrottslektion i åttonde klass väcktes intresset, och år 2014 blev hon medlem i Soo Shims Piteåbaserade klubb. Numera består veckodagarna av jobb och träning för henne, och när helgerna inte är uppbokade av läger eller tävlingar är det sparring varje lördag.
Trots att sporten är tidskrävande finns det en stark vilja. När vi frågar Larice vad som är hennes drivkraft svarar hon följande:
– När man kommer till insikt om att man utvecklas. Efter vissa träningar kan det kännas dåligt, men efter några månader klarar man helt plötsligt av något man inte tidigare kunde. Det är då det blir ännu roligare att fortsätta.
Inom sporten finns en bältesordning som består av tio olika bälten, där det högsta är svart. Larice har just nu det andra blåa bältet, det sjätte i turordningen. För att byta färg måste du klara graderingen som sker varje termin (med undantag för de högsta bältesgraderna).
– På graderingen får du visa upp kunskaper i både kamp, mönster, ben- och handtekniker samt teori som innehåller många koreanska ord.
På Soo Shim utövas olympisk taekwondo, en av sportens två grenar. Den andra kallas traditionell taekwondo. Till skillnad från den strikta traditionella grenen utövar den olympsika taekwondon snabbhet, kontringar och attacker. Den har mer fokus på tävlingar, och taktikerna som hör till.
– Träningarna är väldigt varierade, det beror på vad dagens fokus är. Det kan vara allt från att öva på explosiva sparkar och kontringar till fysträning.
Att övning ger färdighet är något verkar minst sagt stämma in på denna sport. Larice förklarar att den gjort henne mycket starkare, både fysiskt och psykiskt, och självförtroendet har stärkts i takt med att utvecklingen skett. Det menar hon är det viktigaste, inte resultaten.
– Det handlar om att sätta upp rimliga och olika mål. En tävling satsade jag exempelvis på att få poäng för snurr och för slag, och då fick jag det. Då var jag ändå nöjd, fastän slutresultatet inte var på topp om man ska se till det. Det är inte alltid guldet som räknas.