Fotbollens glädjebesked – fullstor hall i Piteå

Piteå kommer att få den fjärde fullstora övertryckshallen i Sverige. Upphandlingen är klar och det blir BD-Bygg, med underleverantör Polarhall Scandinavia AB, som får uppdraget av Piteå kommun att bygga en fullstor övertryckshall för fotboll på Noliaområdet i centrala Piteå.

INVIGDE. Peter Roslund invigde den inte fullstora fotbollshallen i Bergsviken 2006. En hall som förbättrade förutsättningarna att spela vintertid men inte täckte behovet av en fullstor plan.

INVIGDE. Peter Roslund invigde den inte fullstora fotbollshallen i Bergsviken 2006. En hall som förbättrade förutsättningarna att spela vintertid men inte täckte behovet av en fullstor plan.

Foto: Jens Ökvist

Piteå2017-03-03 10:16

Byggstart kan ske redan i juli och går allt som planerat kommer övertryckshallen att resa sig över konstgräset på fotbollsplanen i oktober 2017. BD-Bygg har lämnat det mest ekonomiskt fördelaktiga anbudet samtidigt som man uppfyller de krav Piteå kommun ställer.

I dag finns det tre orter i Sverige som har fullstora övertryckshallar för fotboll: Stockholm, Karlstad och Ljusdal. Två av dessa orter har också Polarhall Scandinavia AB som tältleverantör.

– Det här blir verkligen spännande och det är jätteroligt att Piteå får den fjärde fullstora övertryckshallen i Sverige, säger Per Lenndin, projektledare Piteå kommun, i ett pressmeddelande.

En övertryckshall fungerar som ett väderskydd vintertid och hallen kommer att hålla en lägsta temperatur på plus 3 grader under vintern. Tältet hålls uppe genom övertryck som genereras av en kraftig ventilationsanläggning och hålls fast genom ett nät av stålvajrar förankrade i den kraftiga grundbalken som omgärdar planen.

Hallen kommer att plockas ned med hjälp av ideella resurser från Piteås fotbollsföreningar i april och sättas upp i oktober varje år. Det är ett omfattande projekt som kräver ett 50-tal personer vid varje bygg- och nermonteringstillfälle.

Efterlängtad fotbollshall

– Det här har vi längtat efter i många år, säger Leif Strandh, sportchef Piteå IF dam och tränare för fotbollsklass i Hortlax i ett pressmeddelande.

– Nu behöver vi inte längre åka till Arcushallen för att träna på stor plan utan kan istället lägga in fler pass hemma i Piteå på helplan och dessutom på en ny fin matta. Det är mycket efterlängtat!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om