Förvaltningschefen säger upp sig

Thomas Sundqvist slutar som samhällsbyggnadschef på Piteå kommun. Ett avbräck enligt Brith Fäldt (V). "Samtidigt har jag full respekt för att han vill gå vidare", säger hon.

Slutar. Samhällsbyggnadschefen Thomas Sundqvist har sagt upp sig. Den 31 augusti lämnar han tjänsten för nya uppdrag. "Jag känner att det är viktigt att ta det steget för att utvecklas", säger hon.

Slutar. Samhällsbyggnadschefen Thomas Sundqvist har sagt upp sig. Den 31 augusti lämnar han tjänsten för nya uppdrag. "Jag känner att det är viktigt att ta det steget för att utvecklas", säger hon.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2016-05-15 05:00

Thomas Sundqvist efterträdde Åsa Öberg som förvaltningschef för samhällsbyggnad den 15 augusti 2014. Nu står det klart att han lämnar sin tjänst efter två år på Piteå kommun.

– Det stämmer. Jag har meddelat att jag kommer att avsluta min tjänst som förvaltningschef på samhällsbyggnad den 31 augusti, säger Thomas Sundqvist.

Enligt honom grundar sig beslutet i att han vill ”måna om sin egen personliga utveckling”.

– Jag har haft jättespännande arbetsuppgifter och goda relationer med tjänstemän och politiker. Det var inte ett enkelt beslut att ta, men jag känner att det är viktigt att kunna fortsätta utvecklas och då gäller det att helheten hänger med. Utifrån den totala analysen jag har gjort är det bättre att jag ställer platsen till förfogande och försöker hitta mig någon annan utkomst, säger Thomas Sundkvist.

Innan tjänsten som samhällsbyggnadschef arbetade Thomas Sundqvist med olika organisations och ledningsuppdrag. Han är dock förtegen om framtida arbeten.

– Jag jobbade som konsult innan och det är det spåret jag arbetar efter. Jag har tankar om vad jag ska göra, men inget är klart i detalj. Därför vill jag inte säga något.

Thomas Sunqvist stänger inga dörrar för att fortsätta arbeta med samhällsbyggnad i någon form.

– Samhällsbyggnadsfrågor ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer att verka för att jobba inom det området på något sätt i framtiden, sedan vet jag inte hur.

Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Brith Fäldt (V) har känt till avskedstankarna under en tid.

– Thomas har pratat med mig i nästan en månad innan han bestämde sig för att säga upp sig. Han säger till mig att han hade lovat att jobba ihop förvaltningen och de här tre förvaltningarna som är ursprunget till det. I samband med påsk insåg han att de skulle klara sig utan honom. Då bestämde han sig under stor vånda för att säga upp sig.

Brith Fäldt hyllar Sundqvist arbete och menar att han kommer att vara saknad.

– För mig som nämndsordförande så känns det inte kul, men samtidigt har jag full respekt för att han vill gå vidare. Han säger att han är en utvecklare, ingen förvaltare. Samtidigt är jag full av beundran inför de andra cheferna på förvaltningen, så även om det blir ett avbräck så kommer vi gå vidare, det finns inget alternativ.

Tjänsten är ännu inte utlyst, men Brith Fäldt tror inte det blir svårt att hitta en ersättare.

– Vill man vara en del av samhällsutvecklingen så är det här ett kanonjobb. Jag tror att det är många som vill söka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om