Fortsatt timeout på obestämd tid

Sverigedemokraten Magnus Häggblads politiska timeout har pågått i två månader. Partiet vill inte kommentera hur länge den ska fortsätta och om de har förtroende för honom.

Robert Håkanson vill inte kommentera om Sverigedemokraterna har förtroende för Magnus Häggblad.

Robert Håkanson vill inte kommentera om Sverigedemokraterna har förtroende för Magnus Häggblad.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2016-11-08 11:52

Magnus Häggblad, gruppledare för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Piteå, togpolitisk timeout efter hans uttalanden i fullmäktige den 5 september.

”....Först har ni bjudit in alla världens människor. Och med sig i bagaget har de, visar det sig, knappast någonting av värde för vårt land. Vi ser utbrott av exotiska sjukdomar, kriminalitet, mord, skjutningar samt normalisering av patriarkala strukturer och nu under sommaren så har migranterna börjat våldta våra svenska kvinnor.”, sade Häggblad.

Debattinlägget fick svidande kritik av Socialdemokraterna i fullmäktige och snart meddelade också Sverigedemokraterna i Piteå att "föreningen inte står bakom Häggblads generaliserande och onyanserande sätt att uttrycka sig på".

"Då anförandet till viss del är framfört i affekt, och Häggblad är medveten om det olämpliga i sina ut­talanden har han i samråd med fullmäktigegruppen och föreningsstyrelsen kommit fram till att han tillfälligt bör ta ledigt från sina politiska uppdrag i kommunen”, skrev Sverigedemokraterna Piteå i ett pressmeddelande.

Sverigedemokraterna kunde inte svara på hur länge timeouten skulle pågå – och snart två månader senare är beskedet detsamma.

– Den kommer att fortsätta tills det meddelas något annat, säger Robert Håkansson, ordförande för Sverigedemokraterna i Norrbotten.

Har Sverigedemokraterna fortfarande förtroende för honom?

– Det tänker jag inte kommentera i dagsläget. Det är en intern angelägenhet.

Magnus Häggblad vill inte uttala sig i PT.

– Jag vill inte kommentera någonting, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om