Försäljningen av Pentryt går trögt

Försäljningen av restaurang Pentryt har hamnat i stiltje. En intressent har backat ur, men företagsmäklaren hoppas på en försäljning till hösten.

Sekretess. Företagsmäklaren kan inte avslöja hur mycket makarna Li har begärt för restarang Pentryt.

Sekretess. Företagsmäklaren kan inte avslöja hur mycket makarna Li har begärt för restarang Pentryt.

Foto: David Forsell

PITEÅ2017-07-07 22:58

– Just nu för vi dialog med i synnerhet en intressent, men jag vet inte hur det kommer att sluta, säger företagsmäklaren Håkan Backman.

Han antyder att de frågetecken som finns just nu gällande intressenten inte nödvändigtvis har med pengar att göra.

– Det kan handla om hälsotillstånd och familjesituation, såna saker påverkar också tillvaron för folk. Men vi har haft en dialog nu ett par månader och om den slutar med att det blir affär så tror jag hur som helst att det är ytterligare ett par månader bort, säger Håkan Backman.

När PT senast var i kontakt med honom, i maj, trodde han att en affär skulle kunna vara i hamn någon gång under sommaren. Den förhoppningen är nu framskjuten till hösten.

– Man är alltid optimist, men det kan ta längre tid än man tror. Utifrån min erfarenhet bedömer jag ändå den här processen som normal. Nu är det semestertider, banker och finansiärer är inte tillgängliga på samma sätt som de är annars, säger Håkan Backman.

I maj uppgav Backman att det fanns fyra intressenter, men en av dem är nu helt avskriven.

– Den hade inte de ekonomiska förutsättningarna, säger han.

När det gäller summor kan inte Håkan Backman avslöja något över huvud taget.

– Nej, jag får inte berätta hur mycket Li har begärt för Pentryt. Alla parter har rätt att önska och givetvis vill vi alla att affären ska bli klar så fort som möjligt, men inte till vilket pris som helst, säger han.

Paret Li har uttryckt en önskan om att Pentryts verksamhet ska fortsätta i samma anda som det har varit under deras tid som ägare.

– Men det är ingenting de är låsta vid på något sätt, säger Håkan Backman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om