Föräldrar lunchade i skolbänken

I veckan har föräldrar haft möjlighet att luncha tillsammans med sina barn i skolan.– Det är ett perfekt tillfälle att få se hur han har det i skolan, säger pappan Tony Sunnari.

Elis Berg och Tony Sunnari tyckte att det var roligt att luncha tillsammans. ”Jag tar tillfället i akt att få äta lunch tillsammans med min son”, säger Tony Sunnari.

Elis Berg och Tony Sunnari tyckte att det var roligt att luncha tillsammans. ”Jag tar tillfället i akt att få äta lunch tillsammans med min son”, säger Tony Sunnari.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2015-03-12 14:10

På torsdagen passade ett gäng föräldrar på att hälsa på sina barn på Backeskolan under lunchtid. Elis Berg var en av dem som fick lunchsällskap av sin pappa Tony Sunnari.

– Det är roligt, tycker Elis Berg.

På menyn stod fiskgratäng.

– Jag gillar inte fisk men jag tror att pappa kommer att tycka om det, säger Elis Berg.

I klassrummet hade även klasskompisen Wilma Persson sällskap av sin pappa Anders Persson.

– Det är inte så ofta jag är hit och det är kul att få träffa henne på skolan. Det passade perfekt i dag eftersom jag jobbar eftermiddag, säger Anders Persson.

Uppskattat sällskap

Mikael Blomqvist bor i Umeå och han passade på att besöka dottern My Blomqvist.

– Det är otroligt roligt att få se hur hon har det i skolan, säger Mikael Blomqvist.

Sällskapet var uppskattat och maten var god även om det var lite annorlunda att äta lunch i skolmiljö.

– Ja det var ett tag sedan jag själv gjorde det, säger Mikael Blomqvist.

På Backeskolan äter eleverna i klassrummet, det tyckte föräldrarna var lugnt och mysigt.

Visa verksamheten

Syftet med veckan har varit att visa upp verksamheten för föräldrarna och intresset har varit varierande. Vissa skolor har haft fler föräldrar på besök andra färre. Maten tros ha haft lite betydelse också. När det serverades palt var det flest föräldrar som kom på lunch.

– Det drog lite speciellt, men det är inte så konstigt när vi är i Piteå. Då var det lite darrigt i vissa kök om maten skulle räcka eller inte, men vi får ta det som en lärdom och ta i lite mer inför nästa år. Det är otroligt roligt att föräldrarna nappar på det här och äter tillsammans med sina barn, säger kostchef Maria Stoltz.

Måltidsservice planerar även samma aktivitet inom äldreomsorgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om