Det är ett febrilt arbete som pågår i köken. Ugnarna går varma hela dagen och många hundra degar knådas.
Med andra ord ser den 1 januari ut precis som vanligt – men med en stor skillnad.
– Det är klart färre personer som sitter här och äter, men väldigt många beställer, säger Hussein Rezai, ägere av pizzeria Viking.
När PT gör ett besök vid 14-tiden syns inga gäster äta vid borden. Däremot ringer telefonen oavbrutet med beställningar som väller in. Många försöker vara ute i god tid, men inte alla.
– Det blir alltid väldigt stort tryck mellan fyra och sju. Vi avråder från att komma mitt i rusningstiden varje år, men det fungerar tydligen inte, konstaterar Hussein Rezai och skrattar.
Många väljer såklart också att beställa hemkört. Inte minst med tanke på pandemin. Viking har tre-fyra bilar igång hela tiden. Likadant är det hos Ronjas pizzeria.
PT träffar ägaren Niwar Abdulatif i Bergsviken där han också driver Roy & Ronjas. Inte heller där syns några gäster vid borden.
– Jag skulle säga att 95 procent tar med sig maten hem. Det är bara några som sitter här och äter, säger han.
Klockan närmar sig halv fyra och den värsta stormen ska snart börja.
– Just nu kan jag säga att väntetiden är en kvart, men snart är den kanske 40 eller 50 minuter. Pizzaugnarna hinner inte mer, men det är likadant överallt.
Birgitha Eriksson heter en glad besökare som är ute i god tid.
Brukar du äta pizza den här dagen?
– Det är ingen tradition. I dag var jag bara lat, säger hon med ett brett leende.
Det är nog många som är lata på nyårsdagen. Men det är säkert inga pizzabagare!