Halmad Givara äger pizzeria Gul och blå i Bergsviken, restaurang Toppen i Norrfjärden och pizzeria SOS i Öjebyn. Nu storsatsar han på en kebabfabrik i anslutning till pizzeria Gul och blå.
– Det finns ingen kebabfabrik ovanför Sundsvall, vi är den första. Vi ska leverera till hela Sverige, inte bara Norrland, säger han.
Två veckor har gått sedan alla tillstånd blev klara och det finns redan ett kundunderlag.
– Jag har kunder i Boden, Luleå och Haparanda samt ett avtal med Svensk cater som levererar till bland annat Piteå, Skellefteå och Malå, säger Halmad Givara.
Förhoppningen är att få ut produkterna i mataffärerna också.
Vad kan du säga om kebaben?
– Fördelen med vår kebab är att den är glutenfri och laktosfri, alla kan äta den. Den är välkryddad och bra kvalité.
Köttet kommer från Holland och Österrike och produceras i Linköping. Köttfärsen pressas till "Dias kebab" i Piteå.
– Min systerdotter heter Dia, så det är därifrån namnet kommer ifrån. Det betyder sinne.
Förutom kebab kommer man även att producera gyros i fabriken.
Storsatsningen innebär två nya arbetstillfällen.
– Det är robotarna som jobbar mest, vi har börjat med tre stycken som kan göra många kilo kebab varje dag. Så det räcker med två anställda, plus mig, säger Halmad Givara.
Idén till en kebabfabrik har ledat och pyrt flera år.
– Nu var lokalen tom, tidigare var det grossistverksamhet i här. Vi har renoverat hela lokalen så att allt är väldigt fräscht, säger Halmad Givara.