Festligt firande i Badhusparken

Folkligt och festligt. Det var stämningen i Badhusparken när nationaldagen firades på fredagen. Solen gassade och det var mycket folk som hade letat sig till parken.

Syskonen Elsa, 9, och Astrid Sjölund, 7, hade Sverigetröjor dagen till ära.

Syskonen Elsa, 9, och Astrid Sjölund, 7, hade Sverigetröjor dagen till ära.

Foto: Camilla Berglund

PITEÅ2014-06-06 13:19

På fredagsmorgonen såg det ut att inte bli det bästa vädret att fira nationaldagen på men solen letade sig fram lagom till dess att aktiviteterna drog i gång i Badhusparken. Det var varmt och det var mycket folk som hade letat sig till parken för att fira dagen. Några letade sig till skuggan medan andra passade på att njuta av solens strålar på picknickfiltar på gräsmattan.

Musikunderhållning

Från scenen underhöll bland annat Piteå blås, LP kören och Rosvikskören. Kommunalrådet Peter Roslund höll högtidstalet, det ordnades flaggutdelning och nationalsången sjöngs.

Utöver det fanns det andra aktiviteter som lockade i parken. Luftlandet och Alex lilla clownskola lockade den yngre publiken som också kunde passa på att måla tillsammans med konstgruppen Ådran.

Syskonen Astrid och Elsa Sjölund firade dagen med att måla en varsin teckning.

– Jag ska måla en varm sommardag, precis som i dag, säger sjuåriga Astrid Sjölund.

I folkdräkter

Att fira nationaldagen i Badhusparken är tradition för grannarna Karin Lundman och Irene Sjölund. Dagen firade de som vanligt i sina egensydda folkdräkter. Karin Lundman i den gamla Piteå Älvdals-dräkten och Irene Sjölund i den nyare Kalix Älvdals-dräkten.

– Men det är varmt med yllestrumpor, säger Irene Sjölund och skrattar.

Efter festligheterna i parken vankades det fika.

– Vi hoppas att vi får tag i Sverigebakelser någonstans, säger Irene Sjölund.

Firandet arrangerades av Piteå kristna råd och Piteå kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om