Festivalköken så heta att propparna rök

FESTIVALMAT. Centrala Piteå har förvandlats till ett osande kök där många olika matkulturer, från jordens alla hörn, finns representerade. I går gick stekborden och wokpannorna så heta att propparna rök. Detta inträffade under PT:s årliga test av festivalmaten.

Piteå2007-07-27 00:00
Det doftar förförande gott på gator och i gränder. Orsaken är förstås att festivalen Piteå dansar och ler dragit i gång. Då fylls centrum av tillfälliga uteserveringar.

Många, förmodligen de allra flesta som besöker festivalen, passar på att äta någonting.

I går, torsdag, var försäljningen i full gång. Vid lunchtid gick köken så heta att propparna smälte. Mat-tälten längs Prästgårdsgatan fick då ett kort men mycket olyckligt stopp i verksamheten.

Arjeplogsälg på menyn

Avbrottet skedde mitt under PT:s årliga test av festivalmaten. Något som kan ha påverkat betygsättningen negativt för en del.

Festivalköket bjuder annars som vanligt på spännande smaker från hela världen. En av årets nyheter hämtas dock från nära håll. Det är wokad älg från Arjeplog. Rätten avsmakades naturligtvis i PT:s årliga test av festivalmaten på PDOL.

Countrygryta

Det finns fler spännande nyheter:

Rykande countrygryta som tillagas av Bryggargatan och serveras på Krokodil.

Restaurang Azys erbjuder kolgrillad sheshkebab och har även ett vegetariskt alternativ i form av falafel.

Nya på området är också New Orleans.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om