Fastighetsförvaltaren känner inte till problemet

Mattias Tjärnström, fastighetsförvaltare för Piteå sjukhus, känner inte till problemet med personalens parkeringar. "Det är ingen som har sagt något till mig", säger han.

E-parkera-appen används enbart av personal på Piteå sjukhus. Det finns ännuen app på området, som används används av besökare.

E-parkera-appen används enbart av personal på Piteå sjukhus. Det finns ännuen app på området, som används används av besökare.

Foto: Maria Johansson

Piteå2021-10-27 21:00

Mattias Tjärnström har jobbat i många år på Regionen men tillträdde sin tjänst som fastighetsförvaltare för Piteå och Kalix i somras.

– Jag har inte fått någon information om att det skulle vara ett problem med appen men för den skull behöver det inte betyda att det inte är ett problem. Jag kör själv inte med samma bil varje dag så jag har förståelse för att det kan vara ett problem, säger han.

Han berättar att e-parkera-appen inte används överallt och att Regionen har inlett ett omfattande arbete med att se över alla parkeringar.

– Man gör det för att det ska bli lika för alla som jobbar inom Regionen, säger han.

Piteå sjukhus har cirka 340 parkeringar. Under en sjumånadersperiod har det delats ut cirka 21 böter per månad och under januari och februari månad har det varit fler än så. 

– Enligt parkeringsbolaget Aimo park, beror en stor del av böterna på att obehöriga har parkerat där och sedan gått ned på stan, säger Eva Forsberg samordnare för yttre miljö på Region Norrbotten.

Hon ska ta kontakt med dem när det gäller motorvärmarbevisen.

– Om det finns en sladd så de ser att motorvärmaren är inkopplad, men beviset inte syns för snön, så borde ju vaktbolaget skrapa så att de ser att det finns en lapp i bilfönstret. De måste kolla det, säger hon.

Hon tror parkeringstillstånden är rätt så dyra.

– Vi är rätt många anställda så det är nog därför de har valt att bara ha ett per anställd, säger Eva Forsberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!