Dollarstore kan flytta till nya lokaler på Backen

Trumbäcken får positivt planbesked för att bygga en ny handelsfastighet på Backen. Enligt ritningarna, som lämnats in till Piteå kommun, är det lågpriskedjan Dollarstore som kommer att flytta. "Det är inte klart", säger fastighetschefen Samuel Bernberg.

Tomten har avverkats och nästa steg blir att riva den gamla bostadsfastigheten.

Tomten har avverkats och nästa steg blir att riva den gamla bostadsfastigheten.

Foto: Joel Gustafsson

Piteå2021-10-29 13:54

Det var i våras som Trumbäcken köpte en gammal 1800-tals gård som låg insprängd i Backens handelsområde. Enligt fastighetchefen Samuel Bernberg skulle en aktör inom handel etablera sig där, men han var förtegen om vilket företag det skulle kunna röra sig om.

undefined
Enligt Samuel Bernberg, fastighetschef på Trumbäcken, är det inte klart med någon ny hyresgäst. (Arkivbild)

I onsdags godkände samhällsbyggnadsnämnden Trumbäckens ansökan om planbesked för en kommersiell lokal. Samuel Bernberg är glad över beslutet som innebär att bolagen kan inleda en detaljplaneändring.

– Det är industri i dag, men med det vi tänker måste det tillåtas handel, säger han.

undefined
Dollarstore i Piteå flyttade till Backcity 2007. Nu kan lågpriskedjan eventuellt flytta till nya lokaler.

På ritningarna över fastigheten som lämnats in till Piteå kommun står det Dollarstore. 

– Det är egentligen konfidentiellt. Det hade vi avmarkerat i handlingarna, men då glömde vi att ta fram tippex på något ställe, säger Samuel Bernberg.

Är det klart att Dollarstore flyttar in?

– Vi är inte klar med någon hyresgäst, men vi jobbar med flera parallella spår och det är en av de aktörer som vi för dialog med.

Dollarstore öppnade upp i Piteå 2003 och sedan 2007 håller lågpriskedjan till på Fläktgatan.

– Jag vet att markägaren varit i kontakt med många kedjor angående just den markytan då intresset att etablera sig i Piteå är stort. Vi har ett bra läge i dag och ett avtal som löper på ett tag till, vad som händer när avtalet löper ut får vi se då, skriver Dollarstores etableringschef Fredrik Holmström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!