Fastighetsaffär oroar inte Big Boy

Big Boy blir kvar när OK-fastigheten får ny ägare. Det konstaterar ägaren Karim Layouni. "Vi känner oss trygga med det hyresavtal vi har."

Besittningsskydd. Big Boy sitter säkert när fastigheten säljs. "Vi har ett hyresvtal som löper en bra bit in på 2020-talet, säger ägaren Karim Layouni.

Besittningsskydd. Big Boy sitter säkert när fastigheten säljs. "Vi har ett hyresvtal som löper en bra bit in på 2020-talet, säger ägaren Karim Layouni.

Foto: Joel Gustafsson

PITEÅ2016-11-01 21:30

I lördags berättade PT att OK Piteå säljer fastigheten vid Västergatan/Sundsgatan.

– Vi är klara med en köpare och vi kommer att skriva kontrakt någon gång i början av november, sade Hans Grönlund, ordförande i OK Piteå.

Han ville inte avslöja vem köparen är eller vad de vill göra med fastigheten. PT skrev även att affären kan få konsekvenser för hyresgästerna Tvåhjulsmästarna och Big Boy.

– Ska de förädla eller riva fastigheten så påverkas vi självklart. Då måste vi hitta något nytt, sade Andreas Öström, delägare i Tvåhjulsmästarna i Piteå.

PT har nu även pratat med Karim Layouni, ägare av Big Boy. Han konstaterar att deras hamburgerrestaurang blir kvar även efter en fastighetsaffär.

– Vi har ett hyresavtal som löper en bra bit in på 2020-talet. Vi har funnits här i 20 år och vår ambition är att vara kvar här en lång tid framöver.

Karim Layouni vill inte spekulera i vad en ny ägare vill göra med fastigheten. Däremot säger han att Big Boy välkomnar en utveckling och att de ser fram emot ett bra samarbete med den nya hyresvärden.

– Vi är bara positiva till att det förbättras och förädlas.

Enligt Karim Layouni var Big Boy också spekulanter på fastigheten – men det blev inget köp utan i stället har bolaget investerat på andra håll.

– Vi har öppnat en sjätte restaurang i Birsta i Sundsvall där vi har köpt en egen fastighet mittemot Ikea. Vi har även en till etablering på gång i en grannkommun till Piteå där vi sitter i slutförhandlingarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om