PT var under torsdagen ute på stan för att kolla om folk handlat, eller lämnat in, sina gamla sedlar.
– Jag lämnade in lite småpengar i går, säger Lotta Holmkvist.
– Vi hade inget att lämna in, säger det nygifta paret Thomas Pettersson och Barbro Helsing Pettersson.
Ragnar Mård satt inne på en gammal tjuga, men har tänkt köpa upp den under dagen.
– Jag har inte lämnat in några pengar, men jag har bara 20 kronor kvar.
TT har tidigare rapporterat om att allt färre banker hanterar kontanter; därför kan det vara bra att höra av sig till sin bank och kolla läget.
– Mitt råd är att ringa till sin banks centrala kundtjänst och höra vilket bankkontor man kan gå till för att sätta in pengarna på sitt konto, säger Fredrik Wange, pressekreterare för Riksbanken, till TT.
På Riksbankens hemsida har det startats en kampanj som heter ”Efterlyst”, för att folk ska få upp ögonen om läget och datumen för inlämnandet av sedlar.
Enligt de senaste siffrorna från 22 juni saknas fortfarande runt två miljarder kronor.
Skulle du även missa att sätta in pengarna på ditt bankkonto efter den 31 augusti, kan du endast lämna in pengarna till Riksbanken mot en administrationsavgift på 100 kronor.
På Sparbanken Nord i Piteå är det många som kommit in under de närmsta dagarna för att lämna in gamla sedlar.
– Ja, vi har mycket kunder inne. Det är många som tror att man ska byta ut 100- och 500-kronorssedeln också, men det är inte förrän nästa år dessa sedlar ska bytas ut, säger Kerstin Pettersson, Ställföreträdande kontorschef på Sparbanken Nord.
Efter den 31 augusti kommer banken inte längre kunna växla in gamla sedlar.
– Den rutinen upphör efter det, säger hon.
De första nya sedlarna kom i oktober 2015 och folk blev bland annat introducerade till 200-kronorssedeln med Ingmar Bergman. Efter det har arbetet pågått att få de gamla sedlarna att ersättas med nya. Moderna 100- och 500-kronorssedlar kommer att vara giltiga från och med 3 oktober 2016.
Alla mynt, utom tiokronan, kommer att ersättas av nya och blir tillsammans med de gamla 100- och 500-kronorssedlarna ogiltiga efter den 30 juni 2017.