Var går smärtgränsen för priset på en pizza?

El- och råvarupriserna går stadigt uppåt och många pizzerior behöver höja sina priser för att få verksamheten att gå runt. Men finns det någon smärtgräns för hur mycket en vanlig pizza, låt oss säga en Artista, får kosta?

Julia Johansson, Piteå: "130 kronor, sen blir det jobbigt. Jag äter inte så ofta pizza ute då det sällan finns glutenfri deg. Jag gör den gärna hemma".

Julia Johansson, Piteå: "130 kronor, sen blir det jobbigt. Jag äter inte så ofta pizza ute då det sällan finns glutenfri deg. Jag gör den gärna hemma".

Foto: Catrin Renlund

Piteå2022-10-10 14:47

Precis som för köpta pizzor ökar även priset för att laga en pizza i hushållet. Ingredienser som ost och skinka har ökat markant enligt Statistiska centrabyråns konsumentprisindex. De två huvudkomponenterna utgör 73 procent av kostnaden när man ska laga den så uppskattade rätten.

undefined
Julia Johansson, Piteå: "130 kronor, sen blir det jobbigt. Jag äter inte så ofta pizza ute då det sällan finns glutenfri deg. Jag gör den gärna hemma".
undefined
Frank Häggbom, Piteå: "Runt en hundring är jag beredd att betala, annars väljer jag något annat".
undefined
Mona Sjödin, Piteå: "Den får inte börja kosta 150 kronor, jag orkar hur som helst bara en halv. När vi köper hämtpizza sparar jag halva till dagen efter".
undefined
Erik Lundberg, Piteå: "110 kronor, där går gränsen för mig".
undefined
Viktoriia Lysun, Piteå: "Jag gillar pizza, men inte får den kosta mer än 150 kronor. Jag har fem barn så vi köper helst familjepizza".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!