Föräldrarna tillfrågades om barnen ska gå i Sjulsmark eller Norrfjärden från höstterminen 2015 när Alterdalens skola är tänkt att stängas. 49 enkäter skickades ut och 27 svar har inkommit.
– Av de som har lämnat svar är det flertalet som valt Norrfjärden. Det är ingen som vill ha Sjulsmark, säger Ruth Rahkola (S) ordförande i barn- och utbildningsnämnden.
Hur påverkar det här vilken skola barnen kommer att gå i?
– Det blir Backgårdsskolan och Porsnässkolan eftersom det är det som majoriteten anser.
Något beslut fattades dock inte på barn- och utbildningsnämnden i onsdags.
– Det är tjänstemännen som har delegation på att ta beslut om upptagningsområde.
"Fastställt beslut"
Det var i februari som barn- och utbildningsnämnden beslutade att stänga Hemmingsmark skola 2014 samt Alterdalens och Lillpite skolor 2015. Beslutet kan överprövas i samband med verksamhetsplanen nästa år.
– Det som nämnden har tagit är ett fastställt beslut men jag kan inte svara på vad som kommer att hända nästa år eftersom det blir annan nämnd som kommer att behandla frågan, säger Ruth Rahkola.
"Inte överrens"
Socialdemokraternas förlustval innebär att Vänsterpartiet och Miljöpartiet är med och sätter agendan i nämnder och styrelser efter årsskiftet.
– Vi har träffats vid ett antal gånger för att diskutera de här frågorna. I samband med överläggningarna om att gå in i ett samarbete sa vi att det här är den frågan där vi inte är överrens, säger Brith Fäldt (V), tidigare gruppledare och tilltänkt ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden.
Betyder det att V och MP vill att skolorna ska vara kvar?
– Vi vill ha ett förslag från Socialdemokraterna som gör att vi är nöjda. Vi tycker att det finns skäl att göra ett omtag i beslutet, säger Fäldt.
Ann-Louise Hagström, gruppledare för Miljöpartiet i Piteå, håller med om att det behövs ett omtag. Hur det ska se ut är inte beslutat i majoriteten.
– I grund och botten är vi är emot nedläggningar av små byaskolor men man ska få det att gå ihop med alla.