Elever coronasmittade - skolan inför fjärrundervisning

En stor del av eleverna i årskurs 6B på Pitholmsskolan har smittats med covid-19. På grund av det ställer man nu om undervisningen till distans. "Det har varit en snabb utveckling", säger rektor Linda Andersson.

Information om omställningen har gått ut till vårdnadshavarna. Eleverna kommer att ha med sig skolarbetet hem med en tydlig plan på vad de ska arbeta med, meddelar Piteå kommun.

Information om omställningen har gått ut till vårdnadshavarna. Eleverna kommer att ha med sig skolarbetet hem med en tydlig plan på vad de ska arbeta med, meddelar Piteå kommun.

Foto: Catrin Renlund

Piteå2021-02-19 11:11

Skolchefen Malin Westling beslutade under fredag förmiddag att av praktiska skäl stänga ned undervisningen i klassen för att motverka smittspridningen. Beslutet innebär att samtliga elever i berörd klass övergår till distansundervisning under perioden 22-24 februari.

– Vi ser att det är en ökad frånvaro i denna klass och har därför i samråd med regionens smittskyddsläkare beslutat att tillfälligt ställa om till distansundervisning under perioden 22-24 februari, säger Malin Westling, skolchef för Piteå kommun.

Beslutet grundar sig på att man tidigare sett goda resultat i omställningar till distans. Nu hoppas Malin Westling att det ska ge samma positiva effekt.

– Det gick från att vara några enstaka fall i måndags och vi har sett en snabb utveckling av smittan på några få dagar. Det har gått väldigt fort, vilket är oroväckande, säger Linda Andersson, rektor på Pitholmsskolan.

Eleverna kommer att gå över till distansundervisning från måndag nästa vecka och beslutet gäller i första hand fram till och med onsdagen.

Vad innebär distansundervisningen?

– Eleverna kommer att ha med sig skoluppgifter hem med en individuell plan på hur dessa ska göras och lärare kommer ha kontakt med eleven via telefon under dagen för att ge handledning och stöd och samtidigt utföra en närvarokontroll, säger Linda Andersson.

Lärarna har tillsammans med eleverna planerat hur kommande vecka ska se ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!