Eldig skördefest som väcker alla sinnen

I går kväll var det skördefest på Sinnenas Ateljé. Ett fyrtiotal gäster besökte trädgårdshandeln där de bland annat bjöds på ekologiskt odlad mat samt spännande drycker.

Emma Helldner och Thomas Lindblom tyckte att välkomstdrycken smakade jättegott. Emma fick en glöggkänsla över den varma drycken.

Emma Helldner och Thomas Lindblom tyckte att välkomstdrycken smakade jättegott. Emma fick en glöggkänsla över den varma drycken.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2009-09-26 06:00
Under gårdagskvällen kunde ungefär fyrtio personer i olika åldrar delta i årets första temakväll på Sinnenas Ateljé i Piteå. Upptakten kallades för skördefest.
- Vi blev jättepositivt överraskade att det var så många som ville komma. Vi har till och med fått säga nej när folk har ringt i dag, det var fullt helt enkelt, berättade Anna Ekström, som tillsammans med sin man Jouni Ekström äger Sinnenas Ateljé.
Gästerna serverades en välkomstdryck där de fick välja mellan kall blåklintsaft med kryddtagetes och citronmeliss eller varm älggräsdryck med citronmeliss. Dryckerna verkade gillas, då flera av besökarna - som många var där för första gången - glatt uttryckte sin förtjusning.
Levande ljus lyste upp
- Blåklinten i välkomstdrycken kan lindra nervösa åkommor. Älggräset innehåller salicylsyra som är febernedsättande, berättade Angelina Hjelm, trädgårdsmästare på Sinnenas Ateljé.
Angelina har haft huvudansvaret i planeringen av kvällen. Idén dök upp redan i våras, då grönsakerna i handelsträdgården såddes. Förberedelserna började tidigt i veckan och under fredagen spenderade Angelina större delen av dagen i köket, tillsammans med övriga engagerade, för att laga maten till kvällen.
Maten serverades i det inglasade trädgårdskafét som enbart var upplyst av stearinljus som hängde från taket och stod på borden. Från ett hörn hördes levande pianospel av Johan Rinman och utanför växthuset kunde gästerna grilla äpplen. Middagen bestod av skördesoppa med olika sorters grönsaker - direkt skördade från handelsträdgården, pajer och hembakt bröd samt tsatsiki. All mat var ekologiskt odlad och vegetarisk.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om