Under måndagen avled 14-åriga Yasmine på Örnässkolan. Dödsorsaken är fortfarande inte klarlagd, men familjen har uppgett att hon hade problem med att "boffa", vilket innebär att sniffa drivgas. I Yasmines fall handlade det om torrschampo.
Föräldrarna hade kontaktade både socialtjänsten och skolan för att försöka få hjälp med problematiken kring dottern.
– Det är jättetragiskt och fruktansvärt att det ska gå så här långt, säger Anna Kemi.
Hon har precis varit ute på en högstadieskola när PT når henne och berättar att hon tagit tillfället i akt att prata med ungdomarna.
– Alla blir berörda och då blir det att man hamnar i samtal om den här händelsen. Vi kan fånga upp och stötta, säger Anna Kemi som tillsammans med sina kollegor Anders Elvhäger och Carlos Pereyra noterat att Piteås ungdomar agerat på ett så fint sätt efter dödsfallet.
– De flesta kände inte den här tjejen, men man sluter upp och lägger ut "vila i frid" på sina sociala medier.
Hon uppger att boffning i dag är mer utbrett bland ungdomarna i Luleå.
– Det har inte kommit hit till Piteå ännu, vad vi känner till. Så det är också många frågor bland ungdomarna och personal på skolorna: "Vad är boffning" och "Vad händer i kroppen", säger Anna Kemi som tillsammans med kollegorna nu planerar att gå ut i klasserna med information, något man pratat om med polisen.
– Det är mycket frågetecken i och med att detta inte riktigt nått Piteå. Vi är på gång med att få ihop lite material och har hittills fått en förfrågan från en skola och det kommer säkert fler. Vi jobbar ju förebyggande och det här är ett sätt för oss att nå ut, säger Anna Kemi.
Hon menar att många ungdomar inte är medvetna om riskerna.
– Rent allmänt så har många ungdomar obefintlig kunskap kring det de sätter i sig, oavsett om det är vejpning, boffning eller e-ciggaretter. De behöver få mer information kring allt hemskt som kan hända med kroppen där man tar någon form av drog.
Fältarna i Piteå träffar Piteås unga under skoltid och även på fritiden.
– Vi kan vara en väg in och har en bra relation till ungdomarna, vi kan vara en öppning, säger Anna Kemi som tror att många kanske hellre vänder sig till dem än går och pratar med en lärare
– Det tar vi tillvara på en sådan här gång.