- Bäst att sluta när man står på topp. Jag har aldrig lagat mat sedan vi vann, skrattar Niklas Wikström, och förklarar att förra årets seger var en högoddsare.
- Ren tur. För allt gick egentligen snett. Varken jag eller min bror kan laga mat. Men vår mamma blev stolt.
Panik
Exempelvis fick bröderna Wikström panik när eldlågor slog upp och började slicka köttet.- Då la vi det på ett galler litet högre upp för att det skulle hålla värmen. Sedan glömde vi av att köttet låg där. Det blev vår lycka.
Segermenyn byggde nästan enbart på improvisation.
- Mitt under finalomgången skickade jag Ante för att hämta champinjoner men han kom tillbaka med vitlök. På den vägen var det.
Experttips
Ett gott råd kan dock Niklas Wikström ge årets tävlande.- Inhämta råd utifrån. Det gjorde vi. Hela tiden.
Betydligt mer expertbetonade rekommendationer fick årets tävlande för en tid sedan av stjärnkocken Jon Oskar Arnason. Deltagande lag bjöds in till en lektion i grillning på Bryggargatan.
Temat för i år är: "Fräsch sommarsallad med grillat". I semifinalen kommer huvudråvaran att bestå av röding. Vad som ska grillas i finalen är dock hemligt.
Kol istället för gasol
Fjolårets gasolgrillar har också bytts ut mot koleldade.Det är med andra ord dukat för en spännande tävling.
Deltagande företagslag är följande; SEB, Lindbäcks Bygg, BD Bygg, Telemäk-larna, Nolia, Nordiska Bil, Tomas Riklund AB, Piteå kommun, Directmäklarna, Kultur och fritid, SCA och Piteortens Chark.