- Inslaget av distans ger ju en tjusning, men det är fortfarande en seriös show, säger Joakim Österberg, produktionsassistent.
- Två projektledare jobbar tillsammans. Det är en gemensam kommitte för båda arrangemang, berättar Joakim Österberg.
- Allt planeras parallellt. Det är viktigt att vi inte glömmer delfinalen, säger Victor Samuelsson, marknadsföringsansvarig.
Båda är förstaårsstudenter på journalistik respektive upplevelseproduktion och därmed är Smask nytt för dem. Halva kommitten är ny för i år och eftersom det är studenter som står bakom det stora arrangemangen är det alltid en viss omsättning på folk, någonting som Österberg och Samuelsson tycker är positivt.
- Det gör att kreativiteten blir ny för varje år, säger Österberg.
Kommitten, kärntruppen, har var sitt huvudområde, exempelvis ljudteknik och tv-produktion och till denna kopplas en mindre egen stab. Totalt handlar det om 200 studenter som är inblandade i årets upplaga av Smask, däribland en orkester på ett 30-tal personer.
Smask-kommitten har gjort avstamp i utvärderingen från fjolårets utsålda delfinal på Norrmalmia.
- Kritiken om att det var stökigt på vissa håll i publiken har vi tagit på allvar. Vakter och personal har gjorts medvetna om detta och ska titta efter överförfriskade personer, berättar Joakim Österberg och får medhåll.
- Kvaliten är viktig. Det är alltid svårt att nå upp till den nivå som fjolåret haft. Man känner en press på oss, men vi kommer att nå dit, säger Victor Samuelsson som menar att Smask är ett perfekt stort och seriöst projekt att få öva sig på om man ska bli upplevelseproducent.