Delikata miljödagar i Norrstrandslogen

Det bjöds på ekologiskt fika och smakprov av lokalt producerade delikatesser när Miljöpartiet drog igång sina Miljödagar på Norrstrandslogen på fredagen.

Suzanne Hevarve, Miljöpartiet i Piteå.

Suzanne Hevarve, Miljöpartiet i Piteå.

Foto: Maria Johansson

PITEÅ2011-05-14 06:00

Förlänga kretsloppet, använda istället för att kasta och handla ekologiskt var uppmaningar som delades ut till tidiga besökare av Miljöpartiets Miljödagar. Ett arrangemang som hålls för första gången där Miljöpartiet vill visa att de är en levande förening.

Göra istället för att prata
- Vi känner att vi vill göra något och inte bara prata, sade Suzanne Hevarve, sekreterare i Miljöpartiet i Piteå.

Till Miljödagarna kommer också Akko Karlsson, som föreslagits som nytt språkrör för Miljöpartiet på riksplanet. Hon har bjudits in för att bland annat prata landsbygdspolitik och jämlikhet på Byxtorget på lördag.

På plats i logen fanns också Per Holmqvist från Nordansmak. Han berättade om norrbottningarnas sug efter lokalproducerad mat och den stora utvecklingspotentialen inom näringen.

- Norrbottningarna köper mat utanför länet för fyra miljarder kronor varje år. Här finns mycket pengar att tjäna för den som vill satsa på lokalproducerat, sade Per Holmqvist och tillade att lokal mat har ännu större värde för norrbottningen än ekologiskt odlat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om