Danmark att ta lärdom av
Hänvisad till svenska medier vore det lätt att missa att det överhuvud taget hålls folketingsval i Danmark på tisdag.
Men nordiska frågor är sällan intressanta för svenska medier. Allra minst nordisk inrikespolitik.
Fast har man hjärtat till vänster vore det den här gången kanske lika bra att glömma danskarnas val.
Efter nästan fyra år i opposition ser socialdemokraterna, otroligt nog, ut att gå mot en ännu sämre val än de 29 procent de uppnådde förra gången.
Det har inte hjälpt att partiledaren Mogens Lykketoft både rakat av sig skägget och uppträder i ny frisyr.
Hans verkliga problem är att väljarna knappt kan märka någon egentlig politisk skillnad mellan honom och hans borgerliga huvudmotståndare, Anders Fogh Rasmussen.
Lättare för socialdemokraterna har det heller inte blivit av att LO:s ekonomiska stöd drogs in för ett par år sen.
Det betyder mindre pengar att driva valrörelse för men också att valagitationen på arbetsplatserna praktiskt taget upphört.
I stället har det, som Politiken påpekat, blivit en valkamp nästan enbart i medierna. Och där är socialdemokraterna, numera helt utan egen dagspress, ännu mer handikappade.
Vill man ha dra lärdom av hur det kan gå för en socialdemokrati som drar sig för mycket åt mitten, tappar kontakten med facket och lägger ner sina egna tidningar är Danmark onekligen ett mycket varnande exempel.
Lars Ohlys vänner i socialistisk folkeparti står och stampar på 6-7 procent och då hjälper det inte med något enstaka mandat upp för det uppsamlingsheat längst ut till vänster som opererar under namnet enhetslistan.
Så även om radikale venstre - en bättre upplaga av vårt folkparti - verkar göra ett bra val tycks Fogh Rasmussen kunna sitta kvar med sin högerliberala koalition.
Helt säker är det dock bäst att inte vara. Danskarna har trotsat opinionsinstituten förr.
Det har också hänt att regeringsfrågan ytterst avgjorts av några hundra färöiska eller grönländska röster och en sån rysare kan inte uteslutas nu heller.
Till de få ljuspunkterna hör att framgången för Pia Kjaersgaard och hennes fremskrittsparti åtminstone tycks ha stoppats.
Men om det mest beror på att regeringen i stora stycken köpt och socialdemokraterna lagt sig platt för hennes inskränkta utlänningspolitik är det tveksamt om det är så mycket att glädjas åt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!