I oktober 2019 köpte Eric Jacobsson och hans hustru Dahlbergs hembageri. Tanken var att fortsätta i samma anda som Dahlbergs, att baka tunnbröd, skorpor, Piteknäcke och saffransskorpor till jul och att leverera både till butiker i Piteå och i södra Sverige.
Men att driva både en Ica-butik och ett bageri blev för mycket.
– Vi håller på att jobba ihjäl oss. Nu står vi dessutom inför en stor ombyggnad av Ica-butiken med allt vad det innebär, säger Eric Jacobsson.
Ägarna har nu beslutat att sälja bageriet till någon annan. De två anställda, förutom Eric Jacobsson själv, kommer att gå tillbaka till jobb i Ica-butiken.
Hur har affärerna gått för bageriet?
– Det går jättebra. Suget efter våra produkter är så stort att vi periodvis inte hinner med att leverera, vilket är frustrerande. Det skulle behöva investeras för att komma upp i kapacitet men det hinner vi inte när vi samtidigt ska driva en Ica-butik, som är mer än ett heltidsjobb.
Bageriåret som gått beskriver han som intensivt och lärorikt.
– Vi var ju helt nya i bageribranschen när vi började med det. Det är verkligen ett hantverk. Vi har bland annat upptäckt att det under vissa väderförhållanden i sommar inte gick att baka och få fram den kvalitet vi ville.
Att man nu väljer att sälja ser han dock inte som ett misslyckande.
– Vi har provat på det här nu och känner att det inte riktigt var vår grej, säger Eric Jacobsson.