Så var det då dags igen.
Var fjärde höst genomförs kyrkoval i Sverige. Valet sker alltid den tredje söndagen i september.
Precis som vid tidigare val ska de som röstar välja vilka personer som de anser ska styra kyrkan de kommande fyra åren. Det handlar om ett val på tre olika nivåer med tre olika valsedlar med tre olika färger.
Det med vita valsedlar handlar om det lokala valet - valet till kyrkofullmäktige. Men därutöver finns även det med rosa valsedlar, ett regionalt val - stiftsfullmäktige i ett av landets 13 stift. Stiftens främsta uppgift är att stötta församlingarnas verksamhet.
Det tredje valet har gula valsedlar och är det nationella valet - valet till kyrkomötet som är Svenska kyrkans högst beslutande organ med 251 ledamöter. 15 olika grupper kandiderar.
Låter det krångligt?
Kan förstås uppfattas så, men egentligen är det inte knepigare än valet till riksdagen, regionfullmäktige (gamla landstingsfullmäktige) samt till kommunfullmäktige.
Skillnaden mellan kyrkovalet och riksdagsvalet är egentligen bara rösträttsåldern. I kyrkovalet för den som senast valdagen fyllt 16 år rösta. I riksdagsvalet är det 18-årsgräns som gäller.
Även om det är tämligen enkelt att rösta är det förhållandevis få som väljer att lägga sin röst i kyrkovalet. Det finns drygt 5,2 miljoner som är röstberättigade. Senast gick bara cirka 700 000 eller 13 procent av de berättigade till valurnorna.
Det är inte för inte som kyrkovalet därför brukar kallas "det bortglömda valet".
För att komma tillrätta med det låga valdeltagande har det också höjts röster kring valsystemet. Det finns de som anser att systemet borde göras om.
Det här är också en fråga som kommer att diskuteras efter valet i höst när kyrkomötet sammanträder.
På agendan finns lagda motioner som berör just valsystemet. Redan i somras föreslog kyrkomötet att tillsätta en utredning med syfte att pröva möjligheten med indirekta val till stift och på nationell nivå.
När det gäller kyrkovalet den 17 september går det att rösta antingen på valdagen eller i förväg, i din vallokal eller på annan ort. På valdagen har vallokalerna öppet minst mellan klockan 18 och 20. Men mer information om vilken lokal den enskilde ska rösta i framgår på det röstkort som skickades till alla röstberättigade i slutet av augusti. Där finns även information om var och hur man förtidsröstar.
Information finns även på Svenska kyrkans hemsida.