För drygt ett år sedan slog Cut and slice upp dörrarna. En framgångsrik första tid för pizzerian är en del av bakgrunden till att de nu utökar restaurangen. För drygt en månad sen lämnade Sun off lokalen bredvid och när Cut and slice får tillgång till den väntar stora planer, berättar driftchefen Emin Zeynalov.
– Vi tänker satsa mer på en bistro med italiensk och fransk touch. På pizzor, sallader, pasta och burgare till exempel. Vi kommer även utöka menyn för vegansk och vegetarisk mat. Den främsta satsningen är på en vinbar eftersom pizza och vin är en bra kombination, säger han.
Än är det inte klart när lokalen är möjlig att ta över, men Zeynalov hoppas att renoveringen ska vara klar den första september.
– Lokalen bredvid är större än vår. Det blir en stor renovering och vi kan bli tvingade att stänga ett par veckor – även om det är svårt eftersom sommaren är en så bra tid för oss, säger han.
Restaurangen har tidigare bara haft 20 sittplatser, men med den väntade utökningen är målet att de ska kunna ha 60 sittplatser inomhus. Den nybyggda altanen utanför rymmer också en del sittplatser.
Under våren har restaurangen som tidigare inte jobbat med take away och hemleverans gått över till det. Något som Emin Zeynalov är förvånad över att det fungerat så smidigt.
– Jag har aldrig varit involverad i det tidigare, men sen en månad tillbaka består 70 procent av våra beställningar av det, avslutar han.