XL-BYGG Stenvalls tillsätter ny vd

Johan Johansson, nuvarande platschef för XL-BYGG Kalix, tillsätts som ny vd.

Anna Flink och Johan Johansson.

Anna Flink och Johan Johansson.

Foto: Pressbild

Piteå2022-02-01 07:00

Johan Johansson, som tillträder tjänsten från och med den första mars, har lång erfarenhet från byggvaruhandeln efter att ha arbetat från tidig ålder i bolaget. Innan XL-BYGG Stenvalls förvärvade byggvaruhuset i Kalix drevs det av hans far gemensamt med sin bror. Vid förvärvet tillsattes han som platschef.

– Styrelsen ser det som ett naturligt steg att Johan tar över som vd i det skede som bolaget befinner sig i, med en stark tillväxt och en tydlig strategi kring förvärv och nyetableringar. Johan är en kompetent, driven och talangfull entreprenör med högt tempo och engagemang. Under de senaste åren har han visat prov på stor leveransförmåga, säger Anna Flink, styrelseordförande, XL-BYGG Stenvalls.

– Vi ser goda möjligheter till fler förvärv och nyetableringar i närtid och med en ny gemensam struktur med fokus på ökat samarbete mellan våra butiker med gemensamma lösningar hoppas vi kunna öka tempot ytterligare och förbättra både service, produktutbud och leveransförmåga till våra kunder, säger Johan Johansson.

XL-BYGG Stenvalls har sedan 2008 växt från att vara endast en operativ verksamhet till tio olika entreprenörsdrivna byggvaruhus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!