Burgarhak vill öppna i Piteå

Det USA-inspirerade hamburgarhaket har gjort succé i Luleå. Nu överväger Bastard Burgers att etablera sig i Piteå. "Vi har kollat på en lokal", säger vd Kristofer Forss.

USA. Bastard Burgers har tagit inspiration från USA och de färskmalda burgarna serveras med tillbehör som amerikansk cheddar, inlagd gurka och picklad lök.

USA. Bastard Burgers har tagit inspiration från USA och de färskmalda burgarna serveras med tillbehör som amerikansk cheddar, inlagd gurka och picklad lök.

Foto: John Ash

PITEÅ2016-10-22 13:11

Den 23 september öppnade Bastard Burgers i Luleå och kunderna har flockats till restaurangen efter Stationsgatan.

– Det har varit kö varje morgon innan lunchöppningen och kvällarna och helgerna har också varit grymt bra. Vi hade sex anställda från början. Nu är vi elva och vi måste snart ta in en tolfte, säger Kristofer Forss, vd på Bastard Burgers.

De första två helgerna tog hamburgarna slut.

– Vi malde upp drygt 80 kilo kött, men det räckte inte.

Nu kan PT avslöja att streetfood-restaurangen även funderar på att etablera sig i Piteå.

– Vi har fått mejl från Pitebor som käkat hos oss och de vill att vi ska öppna i Piteå, säger Kristofer Forss.

Enligt honom har de redan tittat på en lokal och arbetar med en investeringskalkyl.

– Vi för en diskussion om att öppna, men inget är klart. Allt måste klaffa innan det blir verklighet, säger Forss.

Planen har varit att ta fram en genuin amerikansk hamburgare och innan öppningen har ägarna besökt burgarhak runt om i världen för att provsmaka kött, bröd, dressingar och picklingar.

– Vi har tagit väldigt mycket inspiration från USA där de bästa burgarna serveras och satt ihop det till vårt koncept. Med lokalen ville vi få en känsla av New York. Det ska vara ett hål i väggen, säger Kristofer Forss.

Brödet bakas av Hemmagastronomi i Luleå och burgarna tillverkas av färskmalet kött från gårdar i Norrbotten.

– Vi arbetar bara med lokala leverantörer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om