Bröstcancerföreningens lokalavdelning i Piteå har ett 60-tal medlemmar, 20 av dem mer aktiva.
- Men vi har varit dåliga på att marknadsföra oss, folk vet inte om att vi finns, konstaterar ordföranden Agneta Nilsson.
Ett exempel på det är den unga kvinna som PT skrev om i förra veckan som efter avslutad behandling ville starta en bröstcancergrupp i Piteå - i tron att det inte fanns någon sådan.
Förslag på aktiviteter
- Vi vill ju ha med fler unga och få in förslag på aktiviteter, säger Nilsson, som inför avdelningens årsmöte på torsdag i nästa vecka försökt bjuda in även
icke medlemmar.
Hon berättar att man hittills haft tre alltid återkommande träffar - årsmötet, surströmmingsfesten och julfesten - men konstaterar att man kunde göra så mycket mer, både mer seriöst som föreläsningar och liknande, men också mer skoj. Bröstcancersjuka delar ju samma erfarenheter och kan stötta varandra.
Det finns också saker man talat om att verkligen försöka engagera sig i, för att få till stånd en förändring. Ett exempel är när en bröstopererad kvinna ska köpa en bh.
Trygghet
- Tidigare fick man så otroligt fint bemötande och hjälp i en butik här i Piteå, och kvinnorna kände sig trygga, men nu måste man åka till Sunderbyn för att få hjälp, det är inte bra, säger Agneta Nilsson som hoppas få se många nya ansikten på årsmötet.