"Bristerna ska rättas till"

Kostchefen Maria Stoltz lovar bättre organisation. I går träffade hon kökspersonalen för att diskutera problemen, som inte är okända.

Kostchefen Maria Stoltz är medveten om problemen i Hortlax och redan på torsdagskvällen hölls ett möte med personal och fack för att hitta lösningar.

Kostchefen Maria Stoltz är medveten om problemen i Hortlax och redan på torsdagskvällen hölls ett möte med personal och fack för att hitta lösningar.

Foto: Jens Ökvist

PITEÅ2009-09-25 06:00
Maria Stoltz håller med om att köket i Hortlax är trångt och till vissa delar opraktiskt som det ser ut i dag, men hon säger samtidigt att problemen inte är oöverstigliga. Bättre rutiner och en mer slipad organisation ska råda bot på bristerna.
- Storköket har bara varit igång 4-5 veckor. Personalstyrkan måste få bli varm i kläderna, säger Maria Stoltz.
Stoltz berättar att det finns en prioriteringslista för att lösa problemen och att ett möte med personalen är inplanerat på torsdagskvällen. Dessutom har en anställd fått ansvar att styra upp förvaringen i förråd med mera.
- Vi vet att det är trångt, men det är naturligtvis inte okej att ställa mat direkt på golven. Det får inte förekomma.
För närvarande fungerar storköket i Hortlax som ett varmmatskök, men det är byggt för kylmat.
- Vi är i uppstarten, men har inte kommit igång. Det är jättemycket som inte är klart än.
Att hinna med
Att personalen upplever lokalerna som opraktiska och för små är en sak. En annan sak är problemet att hinna med.
Är personalstyrkan för liten?
- Inte om det fungerar som det ska, men just nu är det nog både stressigt och jobbigt.
När storkökstanken drevs igenom föreskrevs att de kvarvarande anställda i görligaste mån ska erbjudas heltid. Men i köket i Hortlax är det minst två anställda som gärna vill ha heltid.
- Heltid är ett mål, men det är inte så lätt när vi samtidigt är ålagda att banta organisationen med 25 årsarbeten, säger Maria Stoltz.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om