- Storköket har bara varit igång 4-5 veckor. Personalstyrkan måste få bli varm i kläderna, säger Maria Stoltz.
Stoltz berättar att det finns en prioriteringslista för att lösa problemen och att ett möte med personalen är inplanerat på torsdagskvällen. Dessutom har en anställd fått ansvar att styra upp förvaringen i förråd med mera.
- Vi vet att det är trångt, men det är naturligtvis inte okej att ställa mat direkt på golven. Det får inte förekomma.
För närvarande fungerar storköket i Hortlax som ett varmmatskök, men det är byggt för kylmat.
- Vi är i uppstarten, men har inte kommit igång. Det är jättemycket som inte är klart än.
Att hinna med
Att personalen upplever lokalerna som opraktiska och för små är en sak. En annan sak är problemet att hinna med.
När storkökstanken drevs igenom föreskrevs att de kvarvarande anställda i görligaste mån ska erbjudas heltid. Men i köket i Hortlax är det minst två anställda som gärna vill ha heltid.
- Heltid är ett mål, men det är inte så lätt när vi samtidigt är ålagda att banta organisationen med 25 årsarbeten, säger Maria Stoltz.