Bjud pappa på [Melkers] middag!

Fars dag i morgon! Skippa lotterna och bjud pappa på en god middag istället. Vill du lägga in något mer i pappa-potten? Ge honom "Hemma hos Melker Andersson" och hoppas på att få lika god mat tillbaka.

En klassisk carbonara med äggulor och parmesan.

En klassisk carbonara med äggulor och parmesan.

Foto: Fotograf Jenny GrimsgŒrd

Piteå2009-11-07 06:00
Melker Andersson är en av Sveriges mest välrenommerade kockar och krögare.
Tillsammans med
Danyel Couet driver han flera prisbelönta restauranger i Stockholm och Åre. Nyligen släpptes hans nya kokbok "Hemma hos Melker Andersson" och under rubrikerna "snabblagat", "tillagat" och "vällagat" bjuder han på rätter som äkta parisare, vietnamesisk biffsalladen och honungsgrape.
Klassisk middag
Till farsdagsmiddag passar klassiska carbonaran fint. Till dessert följer en vacker anrättning med hallon och persikor.
Vill ni fortsätta inspireras av Melkers mat? Ge pappa ett exemplar av boken.
300-400 g spaghetti
salt
150 g rökt eller
rimmat fläsk, i tärningar
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, hackade
4 äggulor
1 dl grädde
2 dl riven parmesanost
½ tsk svartpeppar
1. Koka spaghettin i lättsaltat vatten i en kastrull.
2. Fräs fläsk och lök i en stekpanna, tillsätt vitlöken mot slutet, den får inte ta färg.
3. Blanda äggulor, grädde och hälften av osten i en bunke.
4. Häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen, rör ner fläsk, lök och vitlök. Tillsätt äggblandningen och rör om.
5. Mal svartpeppar över carbonaran. Toppa med resten av osten.
6. Servera pastan med romanescosallad.

Romanescosallad
1 romanescohuvud, skuret i buketter
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika, rostad
5 basilikablad
½ dl olivolja
svartpeppar
1 näve färsk spenat
1 dl svarta oliver
1 citron, skal och saft
1. Koka romanescon i saltat vatten 3 minuter. Kyl i kallt vatten. Mortla vitlök, paprika, basilika, olivolja och svartpeppar tillsammans.
2. Blanda samtliga ingredienser till salladen i en skål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om