– Det känns bara positivt och spännande, säger pitebon Karim Layouni, vd för Big Boy Norr.
Den nya restaurangen kommer att sysselsätta ungefär 25 medarbetare och vara en av de första i kedjan med "drive trough".
– Fastigheten vi förvärvat är perfekt anpassad för restaurangverksamhet. Det har funnits en restaurang där tidigare, men vi kommer helrenovera den, säger Karim Layouni.
– Det är det bästa läget i hela Birsta, vi är jätteglada över detta, fortsätter han.
Den nya restaurangen blir hamburgerkedjans sjätte. Direkt efter årsskiftet drar renoveringsarbetet som beräknas pågå i tre–fyra månader igång.
Förutom restaurangen i Birsta planerar hamburgerkedjan nyetableringar på fler orter i Norrland.
– Skellefteå är intressant, men också Luleå där vi redan har en restaurang i cityläge samt Umeå, säger Karim Layouni.
Expansionsstrategi
Men han poängterar att det inte är främst orterna i sig som avgör om en nyetablering skulle kunna vara intressant.
– Nej, det vi tittar på är själva läget och de flöden som finns där. Vi kommer inte nödvändigtvis att fokusera enbart på köpcenter, men det är lite åt det hållet utvecklingen går.
För närvarande säger sig Layouni ha två–tre uppslag på gång.
Han tror bland annat det är Big boys höga produktkvalitet som bidrar till framgångarna.
– Vi tummar inte på kvaliteten och har hållit fast vid våra grundvärderingar sedan vi startade vår första restaurang 1989, till exempel så använder vi fortfarande 100 procent svenskt nötkött.
Karim Layouni berättar att det även händer saker på restaurangen i Piteå, men dem är han mer förtegen om.
– Det händer jättemycket i Piteå. Bland annat kommer vi utöka sortimentet med en hel del spännande produkter, säger han.