Big boy expanderar söderut

Nu kan söderlänningarna smaka på norrländska hamburgare när hamburgerkedjan Big boy expanderar.– Det känns otroligt spännande att ta företaget vidare utanför Norrlands gränser, säger Karim Layouni, VD för Big boy.

Big boy expanderar och öppnar nu en sjätte restaurang i Haninge utanför Stockholm.

Big boy expanderar och öppnar nu en sjätte restaurang i Haninge utanför Stockholm.

Foto: Gunnar Westergren

PITEÅ2014-02-25 11:40

Big boy slog upp sina dörrar för första gången i Sundsvall för 25 år sedan, och nu expanderar kedjan med en sjätte restaurang i Haninge utanför Stockholm.

– Vi har på några år gått från att vara ett litet familjeföretag till att idag vara en koncern. Ju större vi blir, desto lättare blir det att hantera expansionen, säger Karim Layouni.

För två år sedan togs beslutet att expandera och Big boy har planer på att etablera ännu en till två restauranger söderut under 2014. Än är det dock inte fastställt var dessa kommer att öppnas.

– I dagsläget finns det två platser i Stockholm-Mälardalsområdet som vi tittar intensivare på. Men vi har inte låst oss vid att titta på enstaka städer utan det är läget och lokalen som ska kännas rätt, säger Karim Layouni.

Tydlig struktur

Fler restauranger innebär en mer komplex organisation och det är något som företaget arbetar med.

– Just nu jobbar vi mycket med att få en tydlig struktur i företaget. Det är också en utmaning, det får man inte glömma bort.

Planen för Big boy är att växa stadigt och att inom några år ha tio enheter.

– Vi ska fortsätta växa med ansvar för företaget. Vi kommer inte att starta någon slags vansinnig utveckling utan vi vill hitta rätt lägen som utvärderas ordentligt. Det är även viktigt att ha bra folk på restaurangerna som kan servera den godaste hamburgaren, säger Karim Layouni.

Förändrar ni något i och med expanderingen?

– Hur mycket vi än växer så har vi medvetet valt att aldrig rationalisera bort kvalitet från vårt koncept. Många som växer snabbt rationaliserar eller tummar på kvaliteten för att kunna hantera stora produktionsvolymer, men det gör inte vi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om